Nieuwsbericht

Laatste keer tegen de Suns

27 maart 2018

Zorg en Zekerheid Leiden komt donderdag 29 maart voor de zesde keer dit seizoen in actie tegen Den Helder Suns. De vijf eerdere wedstrijden werden ruim door de Leidse ploeg gewonnen. Een mooi moment om weer het ritme van voor de bekerfinale terug te vinden.

Op Donar staat momenteel in Nederland geen maat. De Groningers zijn oppermachtig. Ook Zorg en Zekerheid Leiden slaagde er in de bekerfinale niet in om de regerend landskampioen het vuur na aan de schenen te leggen. Positief puntje is dat het verlies na het eerste kwart, waarin Donar echt de lichten uitschoot, niet veel verder opliep.

Voor de bekerfinale speelde Zorg en Zekerheid Leiden twee prima wedstrijden voor de competitie. Forward Lease Rotterdam (102-74) en Apollo Amsterdam (79-100) werden op ruime achterstand gezet door een Leidse ploeg die de bal prima wist te delen, getuige de 34 en 32 assists.

In de voorbereiding werd Den Helder met 100-63 en 67-96 verslagen. Wedstrijdjes in het voorseizoen zeggen op zich niet al te veel. Echter, ook in de drie competitiewedstrijden waren de Suns niet tegen Zorg en Zekerheid Leiden opgewassen. Al mag de eerste wedstrijd in Den Helder zeker niet vergeten worden. Halverwege stond er een 49-49 score op het bord. Na de pauze maakte de ploeg van Paul Vervaeck alsnog korte metten met de Suns: 78-100. Vlak voor kerst werd het in Leiden 87-49.

Begin februari kwamen beide ploegen elkaar in Den Helder weer tegen. Zorg en Zekerheid Leiden won dat duel met 68-84. Een uitslag die een vertekend beeld geeft, want in het vierde kwart was het verschil bij 52-82 nog dertig punten.

Voor Helderse scores moet je het vooral zoeken bij de Amerikanen Lavonte Dority (14.6 punten), Quinterian McConico (11.2 punten, 7.9 rebounds), routinier Tjoe de Paula (13.6 punten) en de Luxemburgse international Alex Laurent (10.7 punten). Wie tegenwoordig steeds meer bijdraagt aan het spel van Den Helder Suns is Boyd van der Vuurst de Vries. De 18-jarige van Lokomotief overgekomen guard pakte tegen Basketball Academie Limburg nog uit met 20 punten, door zes van zijn negen driepunters raak te schieten.

Wat Mohamed Kherrazi betreft, de Leidse forward is donderdagavond gewoon inzetbaar. Doordat de bekerfinale een NBB-aangelegenheid was, treedt de DBL-regel van een automatische schorsing van één wedstrijd niet in werking.

Als Zorg en Zekerheid Leiden het ritme weer terug weet te vinden en zich ten doel heeft gesteld om de verloren bekerfinale eens flink weg te spoelen, dan kan dit een aantrekkelijke wedstrijd worden. Eentje waar mogelijk veel te genieten valt, zoals in de wedstrijden tegen Forward Lease Rotterdam en Apollo Amsterdam ook het geval was. Schaf daarom hier je kaartje aan en kom de Leidse mannen steunen! De spelers een hart onder de riem steken wordt door de ploeg zeer gewaardeerd, zeker na het mislopen van een hoofdprijs. Dus kom naar de hal en ga achter het team staan!