Nieuwsbericht

Schema voor de play-offs

22 maart 2018

Hoewel sommige ploegen nog flink wat duels voor de boeg hebben – New Heroes zelfs elf wedstrijden – beginnen over iets meer dan een maand de play-offs. Vier ploegen, onder wie Zorg en Zekerheid Leiden, zijn al zeker van de play-offs.

Donar, New Heroes Den Bosch, Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede nemen zo goed als zeker de eerste vier plaatsen in. Alleen de volgorde staat nog niet vast. In theorie kan Zorg en Zekerheid Leiden eerste worden, maar ook zakken naar een vierde vijfde plaats. Donar en New Heroes moeten nog drie keer tegen elkaar, terwijl Landstede Basketbal nog twee keer tegen New Heroes moet spelen. Zorg en Zekerheid Leiden ontmoet de drie andere ploegen uit de top-4 nog maar één keer, al is dat dan wel drie keer op verplaatsing.

Dat Forward Lease Rotterdam als vijfde ploeg naar de play-offs kan zaterdag definitief worden wanneer de Rotterdammers in eigen huis van Apollo Amsterdam wint.

Voor de zesde en laatste play-off plek heeft Aris Leeuwarden momenteel de beste papieren. De Friezen staan twee punten voor op Apollo Amsterdam en vier punten voor op Den Helder Suns, dat dan wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Aris Leeuwarden heeft momenteel ook het onderlinge voordeel doordat de ploeg van coach Tony van den Bosch tegen beide ploegen twee wedstrijden gewonnen heeft en één verloren. Zaterdag 14 april gaan de Friezen op bezoek in Amsterdam en dat zou wel eens de sleutelwedstrijd kunnen worden voor de plaatste plaats in de play-offs.

In de eerste ronde zijn de nummer één en twee van de ranglijst vrijgesteld van spelen. Nummer drie neemt het in deze ‘best of three’ serie op tegen de nummer zes. Nummer vier bindt dan de strijd aan met nummer vijf. De speeldata (alle data onder voorbehoud) voor deze eerste ronde zijn: dinsdag 24 april, donderdag 26 april en zaterdag 28 april.

In de halve finale wordt gestreden om vier overwinningen (‘best of seven’). De nummer één kruist de degens met de winnaar van het duel tussen nummer vier en vijf. De nummer twee krijgt de winnaar van de serie tussen nummer drie en zes tegenover zich. De speeldata zijn: donderdag 3 mei, zaterdag 5 mei, dinsdag 8 mei, donderdag 10 mei, zaterdag 12 mei, dinsdag 15 mei en donderdag 17 mei.

De finaleserie is ook een best of seven. De hoogst geplaatste van de twee ploegen heeft het thuisvoordeel in de finale. De speeldata zijn als volgt: zaterdag 19 mei, maandag 21 mei, donderdag 24 mei, zaterdag 26 mei, dinsdag 29 mei, zaterdag 2 juni en zondag 3 juni.