Nieuwsbericht

Weer drukke week voor ZZ Leiden

12 maart 2018

Ook deze week heeft Zorg en Zekerheid Leiden weer een druk schema. Drie wedstrijden staan op de rol, met als belangrijkste pot natuurlijk de tweede wedstrijd voor de halve finale van het bekertoernooi op dinsdag. Twee dagen later komt Forward Lease Rotterdam op bezoek in de Vijf Meihal.

Door een geweldig laatste kwart (34-9) werd New Heroes Den Bosch in de eerste wedstrijd voor de halve finale van het NBB-bekertoernooi met 80-60 verslagen. Dat is een mooie marge om morgenavond het veld van De Maaspoort te betreden. Geruststellend kun je het echter niet noemen. Vlak na rust was het verschil 13 punten in het voordeel van New Heroes. Dit geeft aan dat Zorg en Zekerheid Leiden wel degelijk aan de bak moet.

De Leidse ploeg krijgt sowieso te maken met een heet avondje in Den Bosch. Iedereen herinnert zich nog wel de situatie waarbij Silvano Poropat 46 seconden voor tijd met twee technische fouten naar de kleedkamer werd gestuurd. Het leed voor New Heroes was op dat moment al geschied. Reden voor de Bossche supporters om nog eens flink achter hun team te gaan staan. En achter Jeroen van Vugt, die zijn eerste wedstrijd voor New Heroes gaat coachen nu Poropat voor vier wedstrijden geschorst is.

Het duel in Den Bosch is te volgen via de livestream. Deze livestream is hier te vinden. Livestats zijn er ook. Die zijn hier te vinden.

Forward Lease Rotterdam is komende donderdag (15 maart) te gast in de Vijf Meihal. Na 34 opeenvolgende zeges van Zorg en Zekerheid Leiden ging het op zaterdag 27 januari mis in Rotterdam. Ordane Kanda, de talentvolle Belgische spelverdeler en huidig topscorer in de Dutch Basketball League, velde met een driepunter drie seconden voor tijd het vonnis over de Leidse ploeg. Met 77-76 werd een einde gemaakt aan de langste winning streak van Zorg en Zekerheid Leiden.

De Rotterdamse formatie deed het in het nieuwe jaar goed. Na acht zeges uit tien wedstrijden was Forward Lease opgeklommen naar een vijfde plaats, maar net achter Landstede Basketbal. Even leek een vierde plaats er voor de Maasstedelingen in te zitten, zo ver kwam het echter niet. In de afgelopen week verloren de Rotterdammers van Donar (89-65) en in eigen huis van New Heroes Den Bosch (80-89).

Zorg en Zekerheid Leiden voelt op de ranglijst de hete adem van Landstede Basketbal in de nek. Een nederlaag zou de ploeg van Paul Vervaeck terugwerpen naar de vierde plek en dat is nou net een plaats waar je aan het eind van het reguliere seizoen niet wilt staan. Dit zou namelijk betekenen dat je Donar al in de halve finale tegen kunt komen.
Nu is de rangschikking ietwat ondoorgrondelijk omdat er door de Europese verplichtingen van Donar nogal wat wedstrijden uitgesteld en verplaatst zijn. Waar Zorg en Zekerheid Leiden al drie keer tegen Donar en Landstede Basketbal heeft gespeeld, heeft New Heroes pas één keer tegen Donar gespeeld en twee keer tegen Landstede Basketbal.

Niettemin is het duel van donderdag van belang. Zorg en Zekerheid Leiden moet alles in eigen hand zien te houden en dat betekent dat dit duel gewonnen moet worden. Daar kunt u bij helpen. Het wordt meteen ook een van de laatste keren dat de Leidse ploeg in de Vijf Meihal speelt, want van de tien resterende wedstrijden vinden er nog maar vier in Leiden plaats. Kaarten voor het duel tegen Forward Lease Rotterdam zijn hier te verkrijgen.

Waar ook gewonnen moet worden, is in Amsterdam. Komende zaterdag (17 maart) gaat Zorg en Zekerheid Leiden op bezoek bij Apollo Amsterdam. De bewoners van de Apollohal zijn in een felle strijd gewikkeld met Aris Leeuwarden. Het laatste ticket voor de play-offs wordt namelijk door deze twee ploegen betwist.

Sinds de terugkeer van Aron Royé bij Apollo Amsterdam speelt de ploeg knap op tegen topploegen als New Heroes Den Bosch, Landstede Basketbal en Donar. Tot veel extra zeges heeft dit nog niet geleid. Afgelopen zondag had Apollo goede zaken kunnen doen in Leeuwarden, maar in de laatste seconde pakte Aris Leeuwarden via een buzzerbeater plus bonus alsnog de winst.

Het duel in de Amsterdamse Apollohal begint om 20.00 uur. Voor wie van plan is te gaan kijken, het is tot 21.00 uur betaald parkeren.