Nieuwsbericht

ZZ Leiden op voor de halve finale

4 maart 2018

Zorg en Zekerheid Leiden was al doorgedrongen tot de halve finale van het NBB-bekertoernooi. Dit tweeluik met New Heroes Den Bosch gaat dinsdagavond 6 maart van start met een thuiswedstrijd in de Vijf Meihal. De return vindt een week later plaats in Den Bosch.

Zorg en Zekerheid Leiden krijgt dus al snel de kans om de wrange nasmaak van de nederlaag tegen Landstede Basketbal weg te spoelen. Nog geen maand geleden kwam New Heroes op bezoek in de Vijf Meihal. Zorg en Zekerheid Leiden won dat duel met de klinkende cijfers van 79-61. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Mohamed Kherrazi voor het eerst weer meedeed na een paar wedstrijden afwezigheid vanwege een enkelblessure en dat Alexandru Olah nog in een gewenningsproces zat, zowel voor hemzelf als voor zijn teamgenoten.

New Heroes Den Bosch verscheen overigens ook niet compleet aan de start. Anthony Marshall en Kevin Bleeker zaten allebei geblesseerd aan de kant. Voor beide ploegen waren dit voldoende redenen om het bij een ingeplande competitiewedstrijd te houden en er geen bekerwedstrijd van te maken.

Dat tweeluik gaat dus dinsdagavond om 20.00 uur van start. New Heroes Den Bosch zal zo goed als zeker niet compleet aan de start verschijnen. Anthony Marshall zal er niet bij zijn. De Bossche Amerikaan raakte zaterdagavond in Weert in de openingsfase geblesseerd aan zijn achillespees. Onderzoek wees uit dat hij zijn achillespees heeft gescheurd en dat zijn seizoen voorbij is. Vanaf deze plaats wensen wij Marshall beterschap en een goed herstel.

Wil Zorg en Zekerheid Leiden zich plaatsen voor de bekerfinale op 25 maart, dan zal het zich een goede uitgangspositie moeten zien te verwerven in het eerste duel. Dan zal de Leidse ploeg wel beter moeten spelen dan zaterdagavond tegen Landstede Basketbal. Het tempo lag veel te laag en de balcirculatie was ook te langzaam, had ook coach Paul Vervaeck gezien. De Zwolse formatie gooide in de verdediging de bucket potdicht en was ook nog in staat om de nodige driepuntschoten van de Leidse spelers te bemoeilijken. Dat Zorg en Zekerheid Leiden te vaak voor de driepunter koos, staat buiten kijf.

Waar de Leidse ploeg de wedstrijd niet om kon draaien, lukte dat New Heroes wel. De Bossche formatie keek vlak voor het einde van het eerste kwart in Weert tegen een 21-1 achterstand aan. Basketball Academie Limburg kon dit niet volhouden en zag New Heroes al snel weer aanhaken en er vervolgens hard overheen gaan.

Dat Zorg en Zekerheid Leiden beter kan dan wat de ploeg zaterdagavond liet zien, is bekend. De drie spelers met interlandverplichtingen zijn weer geacclimatiseerd en moeten in staat zijn om tegen New Heroes meer te kunnen brengen. Eén ding is zeker: Zorg en Zekerheid Leiden zal in een hoog tempo moeten spelen en tevens verdedigend de belangrijkste spelers aan Bossche zijde aan banden moeten leggen. In de rebound moet er dan terdege rekening worden gehouden met Stefan Wessels en Norville Carey die de Bosschenaren geregeld tweede kansen bezorgen.

De spelers van Zorg en Zekerheid Leiden zijn dankbaar voor de support in het duel met Landstede Basketbal. Zij spreken de hoop uit dat het supporterslegioen zich dinsdag ook weer achter de ploeg wil scharen. Zij kunnen alle steun gebruiken om voor een goede uitslag te zorgen. Heb je nog geen kaartje gekocht voor deze klassieker, wacht dan niet langer. Er is ook voor deze kraker weer veel belangstellingen. Ga meteen hierheen en schaf nu je kaartje aan. Dan ben jij er dinsdag ook weer bij!