Nieuwsbericht

De Jong en Voorn bij Oranje

6 februari 2018

Worthy de Jong en Jessey Voorn zijn door hoofdcoach Toon van Helfteren opgeroepen voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden eind deze maand. Arvin Slagter en Yannick Franke, oud-spelers van Zorg en Zekerheid Leiden, maken ook deel uit van de selectie van de Orange Lions.

De herstelde aanvoerder Arvin Slagter keert terug bij het Nederlands basketbalteam. Donar-speler Slagter zat in november met een enkelblessure aan de kant. Henk Norel daarentegen ontbreekt vanwege een voetblessure. Norel is al jaren een vaste waarde van de Orange Lions, maar kampt al een tijdje met pijn onder een voet en moet nu rust houden.

Verder handhaaft hoofdcoach Toon van Helfteren de selectie die afgelopen november van de eerste twee kwalificatiewedstrijden er één wist te winnen.

Nederland speelt op 23 februari in Treviso tegen gastland Italië. Drie dagen later wacht in Zadar de uitwedstrijd tegen Kroatië. Oranje sluit deze kwalificatieronde eind juni en begin juli af met twee thuiswedstrijden in Groningen, tegen Roemenië en Italië. Uit de poule van vier gaan de eerste drie ploegen door naar de laatste WK-kwalificatieronde. Die start in september.

De selectie bestaat uit: Charlon Kloof, Leon Williams, Worthy de Jong, Jessey Voorn, Arvin Slagter, Yannick Franke, Shane Hammink, Jito Kok, Thomas van der Mars, Roeland Schaftenaar, Terrence Bieshaar en Nick Oudendag.