Nieuwsbericht

U18 pakt koploper Hanzevast

14 januari 2008

Het U18 bolwerkteam dat als STOL Grasshoppers in de eredivisie heeft een knappe overwinning geboekt. In Katwijk werd de koploper Hanzevast op de tweede seizoennederlaag getrakteerd: 86-73. Het U20-team werd door EiffelTowers uit het bekertoernooi gestoten (74-80) en het tweede team redde het niet in de uitwedstrijd bij EiffelTowers 2: 69-66.
U 18 overtuigt
Het U18-team is de kerst-break goed doorgekomen. De opgedane ervaringen op het zware tournooi in het Engelse Manchester kwamen in de thuiswedstrijd tegen het sterke Capitals goed tot uiting.

Het eerste kwart was duidelijk voor de thuisploeg. Tony Mulder (8 punten) met drives en Derk van Werkhoven (6 punten) inside, helpen hun ploeg aan de eerste voorsprong na tien minuten: 20-12. De Groningse ploeg laat dan zien dat ze niet voor niets samen met MyGuide Amsterdam bovenaan staat en bij 30-30 is de stand weer gelijk. Wiet van Haaster (8 punten) en Wesley Groen zorgen voor 35-30, maar het is toch Capitals dat bij de rust voor staat: 40-41.

Stol Grasshoppers overtuigt in het derde kwart. De rebound (Raoul Swagerman) is beter verzorgd en de Groningse schutters zitten in de tang bij de uitstekend verdedigende Glenn Schijf (6 punten en 6 assists) en Ramzi Khalil. Jasper Mattijssen en Jeffrey Schelvis zorgen voor het eerste gaatje bij 50-43 en Raoul Swagerman benut een vrije worp, waardoor de stand na drie kwarten 57-49 is. Jake Prins (vervanger van de met een hoofdwond uitgevallen Wiet van Haaster) en Ramzi Khalil tillen het verschil naar twaalf (65-53) en de wedstrijd lijkt gespeeld. Capitals probeert het dan nog met een full court press, maar doordat de vrije worpen worden benut (8 op 8), is de verdiende winst voor de thuisploeg: 86-73.

Topscorers: Ramzi Khalil 18; Jasper Mattijssen 13, Raoul Swagerman 11 (11 reb).

U20 uit NBB-beker

Het bekeravontuur voor ZZ Leiden U20 is afgelopen zaterdag op niet te mistane wijze tot een einde gekomen. Tegen het sterke EiffelTowers Den Bosch werd uiteindelijk met 70-84 verloren in een duel dat alleen in het eerste kwart een wedstrijd was.
 
Den Bosch begon erg fel en liet zien dat het gekomen was voor maar één ding en dat was het veilig stellen van de volgende ronde. ZZ Leiden was niet in staat om de intensiteit van Den Bosch in het tweede kwart te beantwoorden, waardoor er een gat werd geslagen. Dit bleek uiteindelijk het beslissende kwart te zijn geweest.
 
De tweede helft ging nagenoeg gelijk op, maar Leiden was niet in staat om dichterbij te komen. Ondanks verwoede pogingen bleef het verschil op het scorebord staan en eindigde de wedstrijd in 70-84 in het voordeel van Den Bosch.