Nieuwsbericht

Weken van de waarheid

5 januari 2018

Voor Zorg en Zekerheid Leiden breken belangrijke weken aan. Twee keer gaat de Leidse ploeg deze maand op bezoek bij een naaste belager. De eerste achtervolger staat zondag al klaar. Dan komt Zorg en Zekerheid Leiden in Zwolle in actie tegen Landstede Basketbal.

Zorg en Zekerheid Leiden opende het seizoen met drie thuiswedstrijden tegen de tot de top-4 gerekende formaties. Dat leverde drie keer winst op. In het tweede kwart van het seizoen mag de formatie van coach Paul Vervaeck juist op bezoek bij deze ploegen. In december werd in Groningen tegen Donar de eerste, en tot nu toe enige, nederlaag geleden. In januari staan Landstede Basketbal (zondag) en New Heroes Den Bosch (zondag 21 januari) op het Leidse programma.

Op 28 oktober speelde Zorg en Zekerheid Leiden een uitstekende eerste helft tegen Landstede Basketbal. Met maar liefst 44-27 werd de incomplete Zwolse formatie (Noah Dahlman en Mike Schilder ontbraken) op afstand gezet. Landstede Basketbal kwam nog wel terug na de pauze, maar moest de Vijf Meihal toch met een 74-64 nederlaag verlaten.

Dit was een van de vijf nederlagen van Landstede Basketbal. De Zwolse formatie, die met de nodige blessures te maken kreeg, ging ook onderuit bij Donar, New Heroes Basketball, Den Helder Suns en Forward Lease Rotterdam. In het eigen Landstede Sportcentrum is de ploeg van Herman van den Belt nog ongeslagen. Vier van de vijf duels werden ruim gewonnen, alleen tegen New Heroes Basketball was het wat meer close: 72-65. Zorg en Zekerheid Leiden zal de zege in Zwolle zeker niet cadeau krijgen.

In januari staat slechts één thuiswedstrijd op het programma: zaterdag 13 januari tegen Aris Leeuwarden. In competitieverband komt Zorg en Zekerheid Leiden niet alleen in actie tegen New Heroes Basketbal, maar ook bij Forward Lease Rotterdam (27 januari). Iets dichterbij is de bekerwedstrijd tegen Solar-systemen Grasshoppers, dat voor donderdag 25 januari gepland staat.

Vanuit Zwolle wordt een livestream verzorgd van het treffen tussen Landstede Basketbal en Zorg en Zekerheid Leiden. Voor wie niet afreist naar Zwolle, is deze stream een uitkomst.