Nieuwsbericht

In beeld: Sergio de Randamie (3)

4 januari 2018

Sergio de Randamie is dit seizoen een van de nieuwe spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. Arie in ’t Veld sprak met de powerforward. Vandaag presenteren we het laatste deel van dit uitgebreide gesprek, dat inzoomt op Amsterdam en het Nederlandse basketbal.

Het derde en laatste deel van het gesprek met Sergio de Randamie begint in Amsterdam. Sergio vertelt over zijn gezin, de naschoolse activiteiten die hij daar organiseert, en over buurman Jessey Voorn. In zijn gezinsleven heeft Sergio geleerd "dat het niet alleen maar om jou draait". Dat is voor een topsporter best een omschakeling. Want als sportman moet je ook een bepaald egoïsme hebben.

Inzoomend op de stand van het Nederlandse basketbal, ziet Sergio positieve signalen. "De sport is aan het groeien." Als voorbeelden noemt hij het Nederlands team, en het groeiend atletisch vermogen van de vele jonge talenten.

Vervolgens 'vliegen' we nog even naar Suriname. Van zijn geboorteland mist Sergio het relaxte. Hij vertelt over de clinics die hij geeft als hij het land bezoekt, en over de rol die de Basketball Academie van Charlon Kloof in het land speelt.

Aan zijn kennis van de Leidse binnenstad wil Sergio nog werken. In de eerste paar maanden is hij nog niet veel verder gekomen dan broodjeszaak Subway aan de Stille Mare. Wel een heel mooi plekje trouwens ...

Vooruitkijkend naar de komende wedstrijden vindt Sergio dat het team verdedigend scherper moet openen in het eerste kwart, en dat hijzelf agressiever kan zijn in de aanval. Meer gericht zijn op het maken van acties. Het gesprek sluit af met een 'big up' aan de Leidse fans: "Het zijn de beste fans in de League ... by far! ... ze staan altijd achter ons ... ik ervaar het als een grote steun in de rug."

Je kunt het laatste deel van dit interview hier bekijken. Heb je de eerdere delen gemist, dan is hier het complete interview te zien.