Nieuwsbericht

In beeld: Sergio de Randamie (2)

2 januari 2018

Sergio de Randamie is dit seizoen een van de nieuwe spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. Arie in ’t Veld sprak met de powerforward. Vandaag presenteren we het tweede deel van dit uitgebreide gesprek, dat grotendeels over Texas gaat.

In die Amerikaanse staat doorliep Sergio de Randamie Junior College en College. Respectievelijk Midland en de beroemde University of Houston (Clyde Drexler, (H)Akeem Olajuwon) zorgden voor een gedegen opleiding. Zowel in het basketbal als in het vak economie.

In Midland was niet veel anders te doen dan sporten en studeren, dus daar werd de focus geheel op gericht. Busreizen van vier uur waren heel normaal. "Als een sardine" zaten de lange mannen in de spelersbus. Aan zijn Georgische kamergenoot Anatoli Boisa bewaart De Randamie goede herinneringen: de sterke Georgiër leerde hem hoe je spieren kweekt; Sergio leerde hem de Engelse taal.

Qua college vindt Sergio dat hij wellicht een betere keuze had kunnen maken. Bij Houston kreeg hij te weinig de mogelijkheden om zijn ware talenten te laten zien. Toch was het daarna al gauw raak, bij het vinden van een profclub. Een Europese tournee bracht hem in contact met Amsterdam, en die club bood hem meteen een contract aan. Dat brengt ons op het onderwerp van onderhandelingen, en de rol van de zaakwaarnemer.

En over zaken gesproken, hoe kijkt Sergio aan tegen de periode na het profbasketbal? Om op dat vlak aan de weg te timmeren, is het belangrijk dat de mensen die je ontmoet, je nu al zien als meer dan alleen een sportman. Dat er meer diepgang is dan alleen de sportieve prestatie. Dit interview is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt dit interview hier terugzien.

Binnenkort publiceren wij deel 3 van dit uitgebreide gesprek.