Nieuwsbericht

In beeld: Sergio de Randamie

29 december 2017

Sergio de Randamie is dit seizoen een van de nieuwe spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. Arie in ’t Veld sprak met de powerforward. Vandaag presenteren we het eerste deel van dit uitgebreide gesprek.

In deel 1 draait het om de rol van Sergio de Randamie in het team. Hoe gaat het er aan toe op de trainingen? Tegen welke DBL-spelers staat hij graag op te boksen? En tegen wie wat minder graag? Sergio vertelt over zijn teamgenoten, zoals Mohamed Kherrazi en Carrington Love, oftewel "C" voor intimi.

Daarna komt de werkweek van een profbasketballer aan bod. Hoe ziet die eruit? Hoe is de week opgebouwd, en hoe zorg je voor de beste voorbereiding op de komende tegenstander? Tenslotte gaan we terug in de tijd: Sergio's eerste stappen als basketballer. Coach Rudi Nijman (oftewel Pa Nijpie) was zijn grote inspirator in Paramaribo. Al snel speelde Sergio voor Suriname, maar de internationale krachtmetingen waren schaars en moeilijk te organiseren. De CARICOM games vormden een uitzondering en een hoogtepunt in Sergio's beginnende carrière. Uiteindelijk zouden die ook zijn ticket naar de USA betekenen.

Die weg verliep niet zonder tegenslagen. Het scheelde een haar, of Sergio was gestopt. Zijn basketballoopbaan bijna beëindigd, voor die goed en wel begonnen was. Kijk naar deel 1 van dit boeiende gesprek en ontdek hoe Sergio de tegenslagen overwon en een vaste waarde werd in de Dutch Basketball League.

Binnenkort publiceren wij de delen 2 en 3 van dit uitgebreide gesprek.

Deel 1 kun je hier zien.