Nieuwsbericht

Vervaeck bondscoach Oranje U18

23 december 2017

Paul Vervaeck is een nieuw gezicht bij de Nederlandse jeugdselecties. De hoofdcoach van Zorg en Zekerheid Leiden is komende zomer namelijk bondscoach van de Orange Lions U18.

In België was Vervaeck negen jaar op rij coach van het nationale U20-team. Onder zijn leiding haalde hij in de B-divisie twee keer de halve finale en in 2014 zelfs zilver. Hierdoor promoveerde België naar de A-divisie. Vervaeck is in België opgevolgd door Roel Moors. Met als gevolg dat Vervaeck beschikbaar was voor een van de Nederlandse jeugdteams. Dat werd het U18-team, dat in 2016 een zesde plaats pakte op het EK in de B-divisie.

Vervaeck heeft er zin in, zo liet hij de NBB weten. "Ik heb het altijd geweldig leuk gevonden om jonge talenten te werken. Ik ben negen jaar MU20 bondscoach geweest en vier jaar eindverantwoordelijke voor de talenten op de topsportschool in mijn eigen land. Het EK is een geweldig project. Je ziet ze groeien als basketballer. Zo'n toernooi is een enorme meerwaarde in hun ontwikkeling. Het is voor een coach een mooie uitdaging om met jouw visie in een korte periode een groep te smeden en ze mentaal voor te bereiden."