Nieuwsbericht

Druk weekje aan het slot van 2017

18 december 2017

Twee thuiswedstrijden in drie dagen tijd; dat is de afsluiting van 2017 voor Zorg en Zekerheid Leiden. Komende donderdag wordt er voor de beker gespeeld tegen Forward Lease Rotterdam, twee dagen later komt Den Helder Suns op bezoek in de Vijf Meihal.

De laatste week van de jaargang 2017 wordt nog een druk weekje voor de Leidse ploeg. Te beginnen dus met Forward Lease Rotterdam. In de geschiedenis van Zorg en Zekerheid Leiden is het nog nooit voorgekomen dat beide ploegen elkaar voor de beker hebben ontmoet. Wat dat aangaat, is er donderdagavond dus sprake van een unieke gebeurtenis.
Wie de trend van de laatste jaren bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat Zorg en Zekerheid Leiden inmiddels al 33 wedstrijden ongeslagen is tegen de ploeg uit de Maasstad. De laatste Leidse nederlaag dateert van 21 maart 2009 toen het in Rotterdam 77-51 werd.

Forward Lease Rotterdam zit qua blessures en afhakers wel in de hoek waar de klappen vallen. Afgelopen zaterdag moest coach Armand Salomon het stellen zonder Kasper Averink (einde seizoen reeds), Ordane Kanda en de net vader geworden Ties Theeuwkens. Jeroen de Baat gaat met ingang van het nieuwe jaar ook stoppen, maar zal er vanavond nog wel bij zijn. Dat de Rotterdammers met 82-49 klop kregen van Donar, mag dan ook geen verrassing heten.

Den Helder Suns komt dan zaterdag naar de Vijf Meihal. De debutant in de eredivisie heeft pas één overwinning op haar conto staan, maar dat is zeker niet tegen de minste tegenstander. Landstede Basketbal werd in Den Helder immers pootje gelicht. Tegen New Heroes waren de Suns zondag niet opgewassen: 56-82. Feitelijk was het duel na één kwart al beslist.

Quinterian McConico, de Amerikaanse center van de Suns, is momenteel wel de man in vorm. Tegen Landstede kwam hij door met 24 punten en 7 rebounds, tegen New Heroes 21 punten en 9 rebounds. Daarnaast beschikken de Suns over nog een Amerikaan in Lavonte Dority, een Luxemburgse international (Alex Laurent) en natuurlijk de slimme Tjoe de Paula.

Zorg en Zekerheid Leiden is na de nederlaag tegen het winnende pad weer ingeslagen, al ging dat in Weert niet zonder slag of stoot. Basketball Academie Limburg werd met 73-76 verslagen en die zege kreeg pas gestalte in de laatste seconden.

Voor beide aankomende wedstrijden geldt dat de eerste klap een daalder waard moet zijn. Laat bij Forward Lease Trevor Setty niet onverdedigd schieten, want dan raakt hij in een zone en stijgt het zelfvertrouwen met de minuut. Vorige keer overleefde Zorg en Zekerheid Leiden dat nog wel. In Den Helder was het na twintig minuten spelen gewoon 47-47 bij de rust. Divers spelers bij de Suns zaten lekker in hun vel. Zorg en Zekerheid Leiden maakte na de pauze snel een einde aan de wedstrijd, zoals het gezien het klassenverschil ook hoort.

Na de toch wat moeizame hervatting rekent het team op de steun van de haast onmisbare zesde man. Dat zijn jullie dus! Zorg dat je erbij bent. Overigens kun je zaterdag voor de wedstrijd ook nog even heerlijk genieten van een glühwein.
Kaarten voor de bekerwedstrijd van donderdag vind je hier. Het gaat snel met de kaarten, dus zorg dat je er snel bij bent. Wil je zaterdag (ook) naar de wedstrijd tegen Den Helder Suns, dan kun je je toegangsbewijs hier aanschaffen.