Nieuwsbericht

Ballen bij BAL

13 december 2017

Na de verre reis naar het noorden, die een nederlaag opleverde, staat Zorg en Zekerheid Leiden zaterdag weer een verre reis te wachten; dit keer naar het zuiden. In Weert mag de formatie van Paul Vervaeck de strijd aanbinden met Basketball Academie Limburg, kortweg BAL.

De Limburgse formatie verkeert in de winning mood. Van de laatste drie wedstrijden werden er twee gewonnen (Den Helder Suns en Aris Leeuwarden werden on the road verslagen), terwijl Landstede Basketbal in Weert met de schrik vrijkwam. De Zwolse formatie zag een ruime voorsprong verloren gaan, maar pakte in de verlenging alsnog de winst.

Zorg en Zekerheid Leiden leed afgelopen zaterdag tegen Donar de eerste nederlaag van dit seizoen. Daardoor bleef de beste seizoenstart ooit beperkt tot acht zeges op rij. Aan Vervaeck en zijn pupillen om dit verlies uit de hoofden te bannen en zich te focussen op een nieuwe zegereeks. Te beginnen in Weert.

Op 14 oktober traden beide ploegen voor het eerst dit seizoen tegen elkaar in het strijdperk, genaamd Vijf Meihal. Zorg en Zekerheid Leiden trapte in de openingsfase het gaspedaal diep in. Na tien minuten gaf het scorebord 39-20 aan. Via een ruststand van 59-34 werd het uiteindelijk 101-78, waarbij aangetekend moet worden dat de Limburgers in het laatste kwart nog tien punten inliepen. Overigens deed Jeroen van der List in dat duel ook nog mee bij BAL.

Als Zorg en Zekerheid Leiden met de juiste focus het veld van Sporthal Boshoven betreedt, dan moet deze wedstrijd twee punten opleveren. Het is echter al een keer eerder gebeurd dat het ontbreken van scherpte tot problemen kan leiden. Zo wist Aris Leeuwarden het de Leidse ploeg veertig minuten lang lastig te maken, terwijl Den Helder Suns in een run & gun potje tot de rust gelijke tred hield met de Leidse formatie. Vervaeck is er de man niet naar om dit weer te laten gebeuren.

Het duel in Weert begint om 19.30 uur. Een livestream wordt helaas niet geboden. De Leidse volgers die niet naar Limburg afreizen, zullen het moeten doen met de livestats. Deze zijn hier te vinden.