Nieuwsbericht

ZZ 2 onderuit in streekderby

7 januari 2008

Ook de return tegen aartsrivaal en koploper MSV heeft de reserves van Zorg & Zekerheid Leiden 2 geen winst opgeleverd. In Noordwijk kwam een geflatteerde eindstand van 75-57 op het bord te staan. In werkelijkheid waren de verschillen tussen beide ploegen wel iets kleiner, maar dat deed niets af aan de verdiende overwinning van de Noordwijkers.

Beide ploegen werden geplaagd door geblesseerden en afwezigen. MSV speelde zonder Zeeger van Leeuwen, Jaimy Schlee, Roel van der Spruijt en Bart Koek, terwijl stand-in Terry Cooper naar Finland is vertrokken. De Leidse formatie moest het stellen zonder Bern Persoon, Frank Schaftenaar, Richard Hageman, Bram Sieben en Thomas Schelvis, hoewel Schelvis komend weekeinde zijn rentree zal maken.

MSV nam meteen een 7-0 voorsprong en zette daarmee de toon van de wedstrijd. Pas in de vierde minuut wist Paul van der Meer via een vrije worp de hatelijke nul van het bord te werken. Via twee scores van Kevin Tjin-a-Koeng kwam Leiden nog wel terug tot 8-7, maar daarna zette MSV een 15-3 run in. De Leidse formatie gaf zich echter niet gewonnen. Via driepunters van Bob de Graaf en Joey Schelvis (2 keer) vocht Leiden zich terug tot 38-32.

Na de pauze (40-32) bleef het verschil zo rond de tien punten slingeren. Even had Leiden de kans om verder terug te komen, maar Aron Royé vergat een lay-up te benutten door een fout uit te lokken. Daardoor miste Leiden de kans om op 50-44 te komen. Het geroutineerde MSV profiteerde meteen en stelde via 56-42 orde op zaken.

In de laatste periode opende Leiden met een zoneverdediging. Daar wist MSV nauwelijks tegen te scoren, maar het goede verdedigende werk werd in de aanval weer teniet gedaan. Na de pauze werkte Leiden slechts af tegen een percentage van 18 procent: 6 uit 33. Daar win je geen enkele wedstrijd mee. Met nog vier minuten te gaan, ruilde de Leidse ploeg de zone weer in voor een press over het hele veld. Dat bracht geen verschil, waarna het schieten van snelle driepunters ook weinig opleverde, behalve dat het gat groter werd: 75-57.

Scores: Joey Schelvis 16, Aron Royé 14, Bob de Graaf 6, Bart Constandse 6, Kevin Tjin-a-Koeng 5, Wouter Breel 4 (7 rebounds), Paul van der Meer 4 (10 rebounds) en Nils Wytzes 2 (8 rebounds).