Nieuwsbericht

Weerzien met oude bekende

11 oktober 2017

Zorg en Zekerheid Leiden speelt deze zaterdag (14 oktober) opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is de Basketball Academie Limburg. Dit duel wordt een weerzien met een oude bekende, want Jeroen van der List tekende deze week een contract bij de Limburgse formatie.

Zorg en Zekerheid Leiden is de competitie natuurlijk goed begonnen met een schitterende zege tegen Donar: 75-63. Ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Mohamed Kherrazi deed de Leidse formatie het uitstekend. Die fraaie start wil de ploeg zaterdag een vervolg geven tegen Basketball Academie Limburg.

De Limburgse formatie, die de licentie van BSW Weert heeft overgenomen, telt vel jeugdig talent dat niet alleen in Weert is opgeleid. Er is ook een contingent jeugdspelers van New Heroes op de campus van de Basketball Academie Limburg neergestreken.

In Matthew van Tongeren (nog niet gespeeld vanwege een blessure), Roel Aarts, Daan Rosenmuller en nu dus ook Jeroen van der List heeft Radenko Varagic enkele ervaren krachten die de ploeg moeten trekken. Van 2014 tot en met 2016 speelde Van der List twee seizoenen voor Zorg en Zekerheid Leiden. Afgelopen seizoen speelde de 2.13 meter lange forward/center in de Japanse competitie. Hij zal zeker wat willen laten zien in zijn oude thuishaven.

Basketball Academie Limburg staat na twee duels nog op nul punten. Beide thuiswedstrijden gingen verloren: tegen Aris Leeuwarden met 80-96 en tegen New Heroes Den Bosch met 63-81. Opmerkelijk is dat in beide duels de beslissing in het tweede kwart viel. In de drie andere kwarten toonden de Limburgers zich de gelijke van hun opponent.

In de voorbereiding troffen beide ploegen elkaar al in Luxemburg. Zorg en Zekerheid Leiden won dat duel met 67-62, waarbij aangetekend moet worden dat zowel Worthy de Jong als Clayton Vette aan de kant bleef.

De laatste keer dat een Limburgse formatie de Vijf Meihal met twee winstpunten verliet, is al bijna 10 jaar geleden. Op 5 februari 2008 werd het in Leiden 73-94 voor BSW Weert.

Het treffen van zaterdag begint om 20.00 uur. Het team kijkt uit naar wederom volle tribunes, zeker na de grandioze openingswedstrijd van afgelopen week. Zorg dat je er zaterdag bij bent en koop hier je kaartje.