Nieuwsbericht

ZZ Leiden wint oefenduel op AHBW

29 december 2007

HAARLEM - Zorg en Zekerheid heeft zaterdag een oefenwedstrijd tegen het Amerikaanse BCI Edge gewonnen met 85-83. De deelnemer aan de Amsterdam Haarlem Basketball Week was uitgeschakeld en wilde graag voor het vertrek nog een wedstrijd spelen. Hoewel ZZ Leiden niet helemaal compleet was, voelde coach Ivo Boom daar wel iets voor, zeker in de setting van de AHBW.
ZZ Leiden speelde - met op de tribunes nog een aardig aantal trouwe fans - zonder JS Nash en Vincent Krieger. De Amerikaan was uit Griekenland (waar zijn vrouw Casey basketbalt voor Panathinaikos) teruggekeerd met een voedselvergiftiging en lag ziek op bed. Krieger is nog niet helemaal hersteld van de enkelblessure, die hij opliep in de laatste competitiewedstrijd tegen Matrixx Magixx.

Ogenschijnlijk trok de ploeg de lijn van de laatste weken goed door. Omdat er geen statistieken werden bijgehouden, ontbreken de exacte cijfers, maar Nick Curtis had op zeker een double-double (13 punten in elk geval) en David Chiotti, die evenals Donald Wilson 21 punten maakte, zal daar zeker niet ver vanaf hebben gezeten. Ook het spel van Sjors Besseling, die aantoonde flink op de weg terug te zijn, en van Aron Royé was prima. De back-up van Vincent Krieger toonde de laatste wedstrijden al zijn kwaliteiten en speelde ook tegen de Amerikanen, waar van zijn directe tegenstander Travis Jones vanaf januari voor Kalev Tallinn speelt, met durf en overzicht.

Aron Royé was ook heel belangrijk in de slotfase, waarin beide ploegen konden winnen. In het vierde kwart, dat begon bij 62-61 in het voordeel van ZZ Leiden, pakten beide ploegen beurtelings de leiding. Op 77-77 bediende Royé eerst David Chiotti en scoorde daarna zelf. Een dunk van Donald Wilson deed de rest voor ZZ Leiden.

Scores ZZ Leiden: Donald Wilson 21, David Chiotti 21, Nick Curtis 13, Sjors Besseling 10, Aron Royé 9, Johan Kuijper 8, Mick Burger 2. Topscorers BCI Edge: Antonio Griffin 13, Glen Whisby 12, Mark Fresby 11, Travis Jones 10.

De foto's op deze pagina zijn uit de wedstrijd tussen ZZ Leiden en BCI Edge en zijn van Gert Arkensteijn, die ook heel vroeg in Haarlem was...