Nieuwsbericht

De kop is eraf

4 september 2017

Voor het vlaggenschip van Zorg en Zekerheid Leiden zijn de trainingen maandag weer begonnen. Zowel ’s ochtends als ’s avonds kwamen de spelers van de hoofdmacht in actie. Een voltallige selectie en dat is de laatste jaren, vooral door de Orange Lions, wel eens anders geweest.

In de ochtenduren was er een schottraining in de Vijf Meihal. De spelers konden hier ontspannen met elkaar kennismaken. Kracht- en conditietrainer Floris Goed nam voor iedere speler ook even de tijd.

In de avonduren werd er getraind in Sporthal Houtkwartier. Hoofdcoach Paul Vervaeck legde tijdens de oefening veel nadruk op de transitie game en spacing in het veld. De spelers oogden gretig. Floris Versteeg en Mohamed Kherrazi dunkten er al snel lekker op los.

Clayton Vette toonde aan zowel van binnen met korte hoekjes als van buiten met schoten de basket makkelijk te vinden. De nieuwe spelverdeler Carrington Love was meteen vocaal aanwezig. Communicatie is belangrijk bij het basketbal en dat geldt zeker voor de point guard. Tevens besteedde Love veel aandacht aan de jongere spelers in het uit elf spelers bestaande team van Zorg en Zekerheid Leiden.

De ploeg werkt dagelijks twee trainingen af. Volgende week vrijdag is er een trip naar Luxemburg, waar op vrijdagavond Amicale Steinsel, de kampioen van Luxemburg wacht. Op zaterdagmiddag treedt Zorg en Zekerheid Leiden tijdens het toernooi van AB Contern aan tegen Gladiators Trier. Zondagmiddag wordt er dan gespeeld tegen ofwel AB Contern ofwel Basketball Academie Limburg.