Nieuwsbericht

Hollandse voorbereiding ZZ Leiden

8 augustus 2017

Zorg en Zekerheid Leiden begint op maandag 4 september aan het nieuwe seizoen. In de voorbereiding wordt veel tegen Nederlandse ploegen gespeeld, te beginnen op woensdag 20 september wanneer Zorg en Zekerheid Leiden om 20.00 uur gastheer is van Den Helder Suns.

Op vrijdag 15 september staat de enige buitenlandse trip op het programma. De ploeg reist dan naar Luxemburg, waar vrijdagavond tegen Amicale Steinsel wordt gespeeld. Op zaterdag 16 en zondag 17 september blijft de Leidse formatie in Luxemburg. Zorg en Zekerheid Leiden doet dan mee aan een toernooi in Contern. Op zaterdag wordt er om 16.00 uur aangetreden tegen Gladiators Trier. De andere wedstrijd gaat tussen AB Contern uit Luxemburg en Weert. Op zondag spelen de verliezers om 14.00 uur voor de derde plaats, de finale vindt om 18.00 uur plaats.

Op woensdag 20 september is Zorg en Zekerheid Leiden voor het eerst te bewonderen in de Vijf Meihal. Om 20.00 uur wordt er dan gespeeld tegen Den Helder Suns, de nieuwkomer in de Dutch Basketball League. Apollo Amsterdam komt op zaterdag 23 september naar Leiden. Dit duel begint eveneens om 20.00 uur. Een dag later reist Zorg en Zekerheid Leiden naar Friesland. Om 16.00 uur wordt er dan in het Kalverdijkje geoefend tegen Aris Leeuwarden.

Tussen 25 september en 1 oktober komt Zorg en Zekerheid Leiden nog vier keer in actie. Te beginnen met dinsdag 26 september. De formatie van Paul Vervaeck speelt dan om 16.30 uur in Rotterdam tegen Forward Lease Rotterdam. Hippolytushoef is de volgende bestemming. Den Helder Suns betrekt de regio bij hun voorbereiding, waardoor Zorg en Zekerheid Leiden op donderdag 28 september het in deze Noord-Hollandse plaats om 19.30 uur opneemt tegen Den Helder Suns.

Op zaterdag 30 september volgt een echte test. Zorg en Zekerheid Leiden neemt het dan om 20.00 uur in de Maaspoort op tegen New Heroes Den Bosch. Een dag later komt de Leidse ploeg nogmaals in actie. Om 16.00 uur wordt er dan in de Vijf Meihal aangetreden tegen Aris Leeuwarden.

Na deze oefenwedstrijden moet Zorg en Zekerheid Leiden dan klaar zijn voor de competitie. Op zaterdag 7 oktober gaat het echte werk beginnen met een thuiswedstrijd tegen bekerwinnaar en landskampioen Donar.