Nieuwsbericht

Hoogeveen naar het EK

20 juli 2017

Waar de meeste coaches nog de zomerstand hanteren, zijn het drukke tijden voor Wouter Hoogeveen. De 23-jarige oud-jeugdspeler van Zorg en Zekerheid Leiden, tevens de nieuwe coach van de jongens U16 van Zorg en Zekerheid Leiden, fungeert namelijk als assistent-bondscoach bij de Orange Angels U16; een ploeg die in augustus aan het EK deelneemt.

Hoogeveen is een van de assistenten van hoofdcoach Brian Hirman. De Orange Angels nemen van 4 tot en met 12 augustus in Bourges deel aan het Europees Kampioenschap in de A-Divisie. Nederland is daar in een poule met Duitsland, Kroatië en Tsjechië ingedeeld.

Tijdens een sterk bezet oefentoernooi in het Franse Rezé, eind juni, eindigde het Nederlands Team op een zesde plaats. In de poulefase werd verloren van Kroatië, straks een van de tegenstanders op het EK. Gingen de Orange Angels in januari nog met 35 punten verschil onderuit tegen de Kroatische leeftijdsgenootjes, dit keer was het verschil beduidend kleiner: 64-51. Van China werd met 57-47 verloren, maar Ierland werd met 59-32 eenvoudig opzij gezet. In de strijd om de vijfde plaats moesten de Angels de eer aan een Franse U18-selectie laten: 48-57.

Afgelopen weekend namen de Orange Angels deel aan een toernooi in Luxemburg. In Mersch werd gestreden om de Dussman Trophy. In de openingswedstrijd werd Ierland, vooral door een sterk eerste kwart (26-8), verslagen met 70-55. Doordat Slowakije zich had teruggetrokken, speelde Nederland in de tweede wedstrijd tegen Jong Luxemburg, een klein team bestaande uit speelsters die gemiddeld wel vijf jaar ouder zijn dan de Nederlandse meiden. Deze wedstrijd telde overigens niet mee voor het toernooi, maar was wel een goede testcase om tegen een fysiek sterker team te spelen. Met 56-52 trokken de Angels net aan het kortste eind. In de laatste wedstrijd stelde Nederland het winnen van de trofee veilig. Luxemburg U16 werd met 67-45 verslagen.

Komende vrijdag (18.30 uur) en zaterdag (15.00 uur) werden de Orange Angels in het Belgische Namen een tweeluik af met het team van België. Dit is de laatste testcase voor het EK.