Nieuwsbericht

ZZ met zege het jaar uit

24 december 2007

In de laatste wedstrijd van 2007 heeft Zorg en Zekerheid 2 opnieuw een overwinning geboekt. In eigen huis werd Orca's met 76-58 verslagen. Dit was de derde zege van de laatste vier wedstrijden. Eerder werden Akrides en Groene Uilen al verslagen en wist MyGuide Amsterdam 2 net te ontsnappen.
De Leidse ploeg krijgt als opdracht mee om de tegenstander met een press te bestrijden. Toch weet Orca's voor rust redelijk aan de Leidse druk te ontsnappen. De Vries en Lomtev komen met twee drietjes door, waardoor het eerste kwart redelijk gelijk op gaat. Nils Wytzes doet voor Leiden goede dingen in de aanval. In de tweede periode probeert Leiden het tempo op te voeren. Door een paar lay-ups van Bob de Graaf ontstaat er een gat van zes punten, maar de (tijdelijk?) teruggehaalde routinier Ed van Schaik (goed voor 19 punten) verkleint het verschil met een paar driepunters. Bij 35-32 gaan beide ploegen rusten en mag het coachduo Hoekstra/Dorrepaal de Leidse ploeg duidelijk maken dat de verdediging beter moet en dat er zuiniger met balbezit moet worden omgesprongen.
 
In de derde periode gaat ZZ Leiden kleiner spelen. Jerome Hoste schuift door naar de 4 om zo nog meer druk te geven en dat werk. Van 39-37 loopt de thuisploeg via een 17-2 run weg naar 56-39. Halverwege het vierde kwart is het verschil al 20 punten en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De slotfase wordt ontsierd door veel persoonlijke fouten en vrije worpen, maar daardoor loopt de wedstrijd niet uit de hand: 76-58.
 
Op 4 januari worden de trainingen weer hervat met een extra training plus maaltijd op 5 januari. Een dag later mogen de reserves van ZZ Leiden om 13.30 uur in Noordwijk aantreden tegen de ongeslagen koploper MSV.
 
Scores: Bob de Graaf 14, Nils Wytzes 11 (9 rebounds), Aron Royé 11 (4 steals, 6 assists), Kevin Tjin-a-Koeng 8, Paul van der Meer 8 (7 rebounds), Jerome Hoste 7, Richard Hageman 6 (9 rebounds), Bram Sieben 4, Maarten Uylenbroek 4, Bart Constandse 3 (4 steals). Joey Schelvis en Wouter Breel (7 rebounds) kwamen niet tot scoren.