Nieuwsbericht

Poulina op dreef

3 juli 2017

Met zijn drie medespelers heeft Calvin Poulina in China zilver veroverd bij de FIBA 3x3 U18 World Cup 2017. De speler van Zorg en Zekerheid Leiden, die ook in de selectie zit voor het Nederlands U18-team, slaagde erin om de driepuntswedstrijd op zijn naam te schrijven.

Nadat Nederland zondagochtend in de halve finale Nieuw Zeeland met 18-10 had verslagen, kwam het 's middags in de finale net te kort tegen België. De zuiderburen wonnen met 17-12 van de Orange Lions en pakten het goud.

De Nederlandse mannen, als eerste geplaatst voor het WK, speelden een sterk toernooi. Revelinio Tholel (CBA, Spanje), Maik Bouwer (Forward Lease Rotterdam), Calvin Poulina (Zorg en Zekerheid Leiden) en Boyd van der Vuurst de Vries (Lokomotief) bleven in de groepsfase ongeslagen door af te rekenen met achtereenvolgens Turkmenistan (18-12), Filipijnen (13-10), Polen (21-11) en Israël (21-16).

Als winnaar van poule A stonden de Lions in de kwartfinales tegenover Roemenië. Een 17-13 zege bracht Oranje in de halve finales. Vervolgens moest Nieuw-Zeeland eraan geloven, waarna het goud lonkte. Maar het werd zilver door toedoen van de verrassend sterk spelende Belgen, die als twaalfde waren geplaatst.