Nieuwsbericht

Afscheid van het team en Gerry

14 mei 2017

Traditioneel wordt het seizoen van Zorg en Zekerheid Leiden afgesloten met een afscheidsbijeenkomst in de Lounge. Afgelopen zaterdag werd het huidige team ten overstaan van supporters, medewerkers en vrijwilligers uitgezwaaid. Ook Gerry van der Vliet nam na tien jaar teammanager afscheid van de club.

Vanaf 18.30 uur was iedereen welkom. In groepjes druppelden de bezoekers binnen. Zij hadden deze avond natuurlijk nog vrijgehouden in de hoop dat Zorg en Zekerheid Leiden vanavond de eerste wedstrijd van de finale tegen Donar zou spelen. Zo ver kwam het niet, want Landstede maakte afgelopen donderdag hardhandig een eind aan het seizoen van Zorg en Zekerheid Leiden. Aan de bar kon drank worden gehaald, terwijl er af en toe ook hapjes rondgebracht werden. Iedereen maakte een praatje, waarbij uiteraard gediscussieerd werd over wat er nu mis was gegaan in de halve finale tegen Landstede Basketbal.

Een voor een werden spelers en coaches door spreekstalmeester Rolf Marselis naar voren geroepen. Zij kregen allemaal een shirt met hun nummer als herinnering aan dit seizoen. Donar was nu eens niet de plaaggeest in de play-offs, maar fungeerde wel als scherprechter in het bekertoernooi. In de kwartfinale moest Zorg en Zekerheid Leiden erkennen dat Donar momenteel een maatje te groot is. Iets wat Landstede Basketbal zaterdagavond in Groningen ook ondervond. De Zwolse formatie ging in MartiniPlaza met 80-45 ten onder.

Gerry van der Vliet werd uiteraard bedankt voor haar nimmer aflatende inzet. Tien jaar lang fungeerde Gerry als teammanager en vertrouwenspersoon van de Amerikanen die op Schiphol werden afgehaald door Gerry. Zij kreeg onder anderen een mooie fotolijst en een shirt met haar naam achterop, inclusief de handtekeningen van spelers en coaches. ry. Bart Kriek gaat de taken van Gerry komend seizoen overnemen.

Hoe het komend seizoen eruit gaat zien, is momenteel nog niet duidelijk. Zo is het speelprogramma nog niet definitief vastgesteld. Dat heeft enerzijds te maken met het aantal ploegen dat komend seizoen de Dutch Basketball League bevolkt, maar ook met de Orange Lions. Als het Nederlands team de eerste kwalificatieronde overleeft (dat betekent eerste of tweede worden in een poule met Albanië en Oostenrijk), dan moet er in november 2017, februari 2018 en juni 2018 ruimte ingelast worden voor een nieuwe reeks kwalificatiewedstrijden voor de FIBA World Cup 2019, die in China worden gehouden.

Wie er na de zomer voor de groep staat als coach moet nog worden ingevuld, evenals de spelers. Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn hebben nog doorlopende contracten. Daarnaast heeft de club nog een optie op Jan Driessen.

Nadat het officiële gedeelte voorbij was, werd er nog het nodige nagepraat. Ook werden er nog foto’s genomen van fans met spelers. Uiteraard werd er ook driftig gespeculeerd over hoe het team er komend seizoen uit gaat zien. Ongetwijfeld wordt er in de komende weken wel wat meer duidelijk over de samenstelling van het team voor het seizoen 2017/2018.