Nieuwsbericht

U20 wint topper

18 december 2007

AMSTERDAM - Afgelopen stond voor de U20 van Zorg en Zekerheid de topper tegen MyGuide op de agenda. Het duel tussen de nummers drie en vier van de ranglijst was, zoals een topduel hoort te zijn, spannend tot op het einde, terwijl er bij vlagen goed basketball te zien was van beide ploegen. ZZ Leiden won met 70-72 en deed dus goede zaken.

MyGuide begon het eerste kwart goed en nam meteen het heft in handen, waardoor het meteen op een voorsprong van 13-5 kwam. Na een time-out aan Leidse kant hervonden de jongens van ZZ Leiden zich en konden aan het eind van het eerste kwart aansluiten bij 15-15. Het tweede kwart vertoonde werderom hetzelfde beeld, alleen was het nu Leiden dat een voorsprong van acht punten nam en moest toezien hoe Amsterdam de stand volledig gelijktrok aan het einde van de eerste helft. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe in deze eerste helft, maar het was wel duidelijk dat MyGuide een overwicht had in de rebound. Wilde ZZ Leiden deze wedstrijd winnen, dan zou het wat dat betreft uit een ander vaatje moeten tappen.
 
Het derde kwart zou het beste deel blijken voor ZZ Leiden. Aanvankelijk nam Amsterdam een kleine voorsprong van 36-31, maar in de laatste zes minuten van het kwart plaatste ZZ Leiden, door uitstekend te verdedigen en te rebounden, een run van 24-6 en nam het een voorsprong van dertien punten mee naar het vierde kwart.
 
Maar Amsterdam is een uitstekende ploeg en kwam langzaam maar zeker steeds dichterbij. Puntje voor puntje werd de voorsprong van Leiden kleiner. Bij een voorsprong van drie punten (68-71) in de laatste minuut kreeg ZZ Leiden twee vrije worpen, die beide helaas werden gemist. MyGuide scoorde, waarna ZZ Leiden met nog vijf seconden een turnover maakte en een fout. Hierdoor kreeg Amsterdam twee vrije worpen, maar ook die werden niet benut. Snel werd er een fout gemaakt door Amsterdam, zodat Leiden weer naar de lijn moest met iets meer dan twee seconden op de klok. De eerste ging erin, stand 70-72. De tweede ging mis, maar Leiden had de rebound en won dus de wedstrijd.
 
Topscorers: Joey Schelvis 18, Ognjen Ivanovic 16, Youri van der Linden 15, Wouter Breel 9, Riben Lewis 7 en Joshua Dussel 5.