Nieuwsbericht

ZZ 2 klopt Groene Uilen

17 december 2007

LEIDEN - De reserves van Zorg en Zekerheid Leiden hebben zondag twee punten kunnen noteren. Na een redelijk gelijkopgaande eerste helft werd Groene Uilen met 80-69 teruggewezen.
De Leidse ploeg opent met een pressieverdediging over het hele veld, maar het zijn de Groningse studenten die met een zonepress voor iets meer verwarring zorgen. Daardoor komt Leiden met 6-9 achter te staan. Paul van der Meer onder het bord en uit de pressbreaker Bob de Graaf zorgen echter voor Leids verweer. Via een score met bonus van Bern Persoon wordt het eerste kwart met een 20-18 voorsprong afgesloten.
 
In de tweede periode nemen de Uilen toch weer de leiding: 24-27 na vijf minuten. Via drietjes van Aron Royé en Joey Schelvis komt Leiden toch weer langszij: 38-36 bij het ingaan van de rust.
 
In de derde periode start Leiden furieus. Opnieuw Royé en Kevin Tjin-a-Koeng zorgen voor de scores, terwijl de verdediging als een huis staat. De studenten krijgen dit kwart met 24-10 klop, waardoor Leiden op 62-46 komt.
 
Dat is nog geen garantie voor een overwinning, want Groene Uilen geeft niet op. Ray Scholtens (29 punten) scoort uit alle standen en brengt zijn ploeg terug tot 72-65. Een driepunter van de in de slotfase met scherp schietende Bram Sieben brengt het verschil weer op tien punten en als Nils Wytzes dan ook nog een score met bonus verzilvert, is de zege een feit.
 
Scores: Aron Royé 18 (73% schot, 8 assists), Bob de Graaf 17 (67% schot), Kevin Tjin-a-Koeng 11 (63% schot), Bram Sieben 8, Paul van der Meer 8 (100% schot), Nils Wytzes 6 (3 steals), Bern Persoon 5, Jerome Hoste 4, Joey Schelvis 3.