Nieuwsbericht

Nipt verlies voor U18

17 december 2007

EINDHOVEN - Het bolwerkteam U 18 Stol Grasshoppers speelde afgelopen zaterdag in Eindhoven tegen Almonte. In een zeer spannende wedstrijd is het uiteindelijk Almonte dat met minimaal verschil wint: 72-71.

De start van U18 is niet best. Van de eerste veertien schoten gaan er slechts drie in en dan staat de ploeg van René Mulder met 20-11 achter. Dat de ploegen van plaats 3 tot en met 7 in competitie zeer aan elkaar gewaagd zijn blijkt wel, want de rust komt bij 37-34 in het voordeel van de thuisploeg. Glen Schijff brengt de ploegen middels een driepunter op gelijke hoogte en daarna is het stuivertje wisselen. Tony Mulder schiet zijn ploeg met een driepunter voorbij Almonte en brengt de stand op 50-51, maar na drie kwarten kijkt Stol Grasshoppers toch tegen een achterstand aan: 54-52.

Jeffrey Schelvis opent het laatste deel met een driepunter en middels scores van Raoul Swagerman is de grootste voorsprong 60-64. Te gehaast aanvallen wordt direct afgestraft en met nog één minuut te spelen is de stand 70-69. Grasshoppers benut twee vrijeworpen, maar met nog vijftien seconden op de klok bij 71-71 staat Almonte aan de vrije-worplijn. De eerste gaat mis, maar de tweede is raak: 72-71. Laatste aanval voor de Leids/Katwijkse ploeg, die met nog vier seconden te spelen onregelmentair wordt afgestopt. Dat vinden de scheidsrechters echter niet. Er wordt er niet gefloten en dus is er vreugde bij Almonte en teleurstelling bij Stol Grasshoppers.

Scores: Tony Mulder 14 (11 reb), Raoul Swagerman 14 (9 reb), Jasper Mattijssen 8 en Derk van Werkhoven 11 reb.