Nieuwsbericht

Laatste keer Aris, of toch niet?

14 maart 2017

Voor de vierde keer dit seizoen neemt Zorg en Zekerheid Leiden het komende zaterdag op tegen Aris Leeuwarden, dit keer in de Vijf Meihal. Je zou denken voor de laatste keer, maar er is nog alle kans dat Zorg en Zekerheid Leiden in de play-offs opnieuw tegenover de Friezen komt te staan.

Na de winst in Weert tegen BSW (57-71) staat Zorg en Zekerheid Leiden op de derde plaats. Op dit moment vier punten achter Landstede Basketbal en zes punten voor op New Heroes Basketball Den Bosch. Toevallig de twee ploegen die aankomende donderdag al tegen elkaar uitkomen. Ongeacht het resultaat is de uitkomst altijd positief voor Zorg en Zekerheid Leiden. Als Landstede Basketbal wint, groeit het gat met New Heroes naar acht punten. Winnen de Bosschenaren, dan neemt de marge met Landstede Basketbal met twee punten af. Voorwaarde is natuurlijk wel dat Zorg en Zekerheid Leiden dan zaterdag wint van Aris Leeuwarden.

De Friezen nemen op dit moment de zesde plaats in. Apollo Amsterdam heeft eveneens 14 punten, maar staat in onderlinge duels 2-1 achter. Het doelsaldo is na drie onderlinge duels +18 in het voordeel van Aris Leeuwarden. Beide ploegen komen op de laatste speeldag nog tegen elkaar uit in Amsterdam. Als Zorg en Zekerheid Leiden op de derde plaats blijft staan, dan is een van deze twee ploegen de tegenstander in de eerste ronde van de play-offs.

Aris Leeuwarden is een ploeg die geteisterd wordt door veel blessureleed. Craig Osaikhwuwuomwan, tot voor kort nog toprebounder in de Dutch Basketball League, heeft veel wedstrijden moeten missen. De soepele springkikker heeft de training al weer hervat, maar zal er naar verwachting tegen de Leidse formatie nog niet bij zijn. Het is de bedoeling dat Craig O. in de uitwedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam (25 maart) zijn rentree zal maken.

De medische staf van de Friese formatie maakt sowieso overuren, want center Meshack Lufile en spelverdeler George Marshall zijn ook verre van okselfris.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden is ook niet iedereen fit. De knieblessure van Thomas Koenis vergde toch wat meer hersteltijd, terwijl Jessey Voorn met een rugkwetsuur kampt. Vanwege medische redenen is voor Siem Willems het basketbaldoek inmiddels gevallen. Rens Butter leek op de terugweg, speelde een goede pot met het DTL-team en trainde weer lekker mee, totdat ook hij met rugproblemen te maken kreeg. Daarom was Butter in Weert ook niet inzetbaar. Daar staat tegenover dat Leratho Biekman en Jan Driessen sinds kort weer fit zijn verklaard. Kortom, er is nog veel onduidelijkheid over wie er zaterdag bij beide ploegen binnen de lijnen komen.

Bijna drie jaar geleden voor Zorg en Zekerheid Leiden voor het laatst van Aris Leeuwarden. In het Kalverdijkje werd het toen 83-71 voor de Friezen. Voor de laatste overwinning van Aris Leeuwarden in Leiden moeten we veel verder teruggaan in de geschiedenis. Op 14 november 2009 werd het in de Vijf Meihal 96-99 voor de bezoekers.

Ook dit seizoen pakte Zorg en Zekerheid Leiden de drie tot nu toe gespeelde duels met de Friezen. Hoewel het de eerste wedstrijd in Leeuwarden wel erg close was: 60-62. Daarna werd het in Leiden 72-65. Op 26 januari had Aris zonder Osaikhwuwuomwan en Patrick Frimpong geen schijn van kans: 70-97. Is dat zaterdag weer het geval? Kom kijken wat deze wedstrijd brengt en moedig je favorieten aan. Schaf daarom nu hier je kaartje aan!