Nieuwsbericht

Ziggo Sport DBL All*Star Gala

13 februari 2017

Op 19 februari vindt het Ziggo Sport DBL All*Star Gala weer in de Vijf Meihal plaats. Met een nog interessanter, uitdagender en spectaculairder programma dan tijdens de editie van 2016. Het wordt één groot feest dat je beslist niet mag missen.

Ook deze keer heeft Ziggo zich weer als naamgever aan het evenement verbonden. Cameramensen lopen hier vandaag rond om van alle onderdelen beelden te schieten. Maandagavond 20 februari wordt op Ziggo Sport dan een samenvatting van een uur van het Ziggo Sport DBL All*Star Gala uitgezonden.

Net als vorig jaar zijn alle teams zijn weer met hun spelers en coaches aanwezig. In het hart van het programmaboekje bevinden zich negen pagina’s (acht DBL-formaties en de Orange Lions) met teamfoto’s en opstellingen. Hier kunnen jullie de handtekeningen van jullie favoriete speler of coach verzamelen. Maar je kunt natuurlijk ook op de foto gaan met je favoriete speler, coach of mascotte, want de mascottes zijn er ook.

Om half twee gaan de hal en de businesslounge open. De eerste spelers komen om 14.15 uur het veld op om te werken aan hun warming-up voor de eerste onderdelen. Als eerste vindt om 14.40 uur de eerste ronde van de Spalding 3-point shoot-out plaats. Van de acht deelnemers gaan er drie door naar de finale, die na het eerste kwart van de All*Star Game wordt afgewerkt. Zorg en Zekerheid Leiden brengt Jessey Voorn in het veld.

De driepuntswedstrijd wordt gevolgd door de Zorg en Zekerheid Skills Contest. Ook hier treden acht deelnemers aan. Voor Zorg en Zekerheid Leiden is dat Marijn Ververs.

Om 15.35 uur staat een demonstratiewedstrijd gepland tussen het Nederlands 3x3 team van coach Brian Benjamin. Dit team treedt aan tegen vier spelers van de Orange Lions. Naast Jessey Voorn van Zorg en Zekerheid Leiden zijn dat Olaf Schaftenaar, Maarten Bouwknecht en Stefan Mladenovic.

Om 16.10 uur is het tijd voor de Schelde Sports Dunk Contest. Namens Zorg en Zekerheid Leiden is Daviyon Draper een van de zes deelnemers. Hij neemt het onder anderen op tegen de hoogvliegers Gregory Lydell Mays, Andrew Smith en Justin Watts.

Na dit geweld is het tijd voor de All*Star Game. De Orange Lions, met onder anderen Thomas Koenis, Mohamed Kherrazi en Jessey Voorn, moeten proberen om hun winning record van de laatste twee jaren tegen de DBL All*Stars zien vast te houden. Daviyon Draper behoort ook tot de DBL All*Stars, die dit seizoen een sterk team op de mat brengen. De startende vijf bestaat uit vier spelers van Donar (Lance Jeter, Chase Fieler, Jason Dourisseau en Drago Pasalic) en J.T. Tiller van Landstede Basketbal.

In de rust van de All*Star Game krijgt een deelnemer uit het publiek de kans om een halfcourt shot te lossen. Het gaat om één poging, maar er is een werkelijk fantastische prijs mee te verdienen. Daarover volgt komende week meer informatie.

Gedurende hele dag zijn er optredens van de cheerleaders van Donar en de Dunking Devils uit Slovenië. In het programma wordt ook nog een plek ingeruimd voor een wedstrijdje driepuntschieten tussen enkele basketballers en een select gezelschap korfballers. Met recht een fantastisch programma en dan verklappen we nog niet eens alles. Ook worden er weer diverse giveaways uitgedeeld. Zorg dus dat je erbij bent. Je kunt hier je kaartje kopen. Doe het nu, want anders loop je de kans dat je achter het net vist.