Nieuwsbericht

Voorn speelt mee in 3x3 demonstratie

10 februari 2017

Voor het eerst zal tijdens het Ziggo Sport DBL All*Star Gala 3×3 basketbal op het programma staan. Vier Orange Lions spelen zondag 19 februari voorafgaand aan de All*Star Game een demonstratiewedstrijd tegen het nationaal 3×3 team van bondscoach Brian Benjamin. Een van die spelers is Jessey Voorn van Zorg en Zekerheid Leiden.

Voorn wordt in die demonstratiewedstrijd bijgestaan door drie andere spelers van de Orange Lions, namelijk Stefan Mladenovic (Donar Groningen), Maarten Bouwknecht (New Heroes Den Bosch) en Olaf Schaftenaar (Landstede Basketbal Zwolle).

3×3 basketbal timmert in Nederland hard aan de weg. De Nederlandse Basketball Bond is door de FIBA onderscheiden als ’s werelds meest actieve federatie in het 3×3 basketbal. Zowel de Nederlandse vrouwen als de Nederlandse mannen plus beide onder 18-selecties staan in de top van de wereldranglijsten of voeren zelfs die wereldranglijsten aan.

Afgelopen zomer won het Nederlands mannenteam van Brian Benjamin brons bij de Europese kampioenschappen: de eerste Nederlandse medaille in het mannen basketbal op A-niveau ooit! Komende maandag komt FIBA Executive director Europe Kamil Novak naar de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan om een aantal nieuwe mijlpalen voor het Nederlandse 3×3 basketbal aan te kondigen. In juli wordt bovendien bekend gemaakt of 3×3 basketbal zal worden toegevoegd aan het Olympisch programma van de Olympische Zomerspelen van Tokyo 2020.

De Stichting Nederlands Mannen Team (NMT) onderkent de grote waarde van de urban variant 3×3 voor Het Nederlandse basketbal en wil de ontwikkelingen steunen met een afvaardiging van de Orange Lions tijdens het Ziggo Sport DBL All*Star Gala.