Nieuwsbericht

Van Helfteren selecteert tien spelers

8 februari 2017

Hoofdcoach Toon van Helfteren heeft zijn selectie voor de Ziggo Sport DBL All*Star Game op 19 februari in Leiden rond. De Orange Lions komen in de All*Star Game uit tegen de beste spelers uit de Dutch Basketball League. In de selectie bevinden zich drie spelers van Zorg en Zekerheid Leiden.

In de door Van Helfteren geselecteerde ploeg zitten drie spelers van Donar uit Groningen (Arvin Slagter, Sean Cunningham en Stefan Mladenovic), drie van Zorg en Zekerheid Leiden (Jessey Voorn, Thomas Koenis en Mohamed Kherrazi) en twee van Landstede Basketbal Zwolle (Olaf Schaftenaar en Nick Oudendag). Maarten Bouwknecht van New Heroes Den Bosch en Dimeo van der Horst van Apollo Amsterdam maken de selectie van tien compleet.

In het team van Van Helfteren ontbreken de internationals die in buitenlandse competities actief zijn. Die internationals hebben verplichtingen bij hun respectieve werkgevers.
Het startende vijftal van de DBL All*Stars, de tegenstander van de Orange Lions, wordt morgen bekendgemaakt. Het Nederlandse basketbalpubliek is in de gelegenheid gesteld door te stemmen de startende vijf bij de tegenstanders van het Nederlands team te bepalen.

Het is voor de derde keer dat de Orange Lions deelnemen aan het All*Star Gala. In februari 2015 werd met 127-125 van de DBL All*Stars gewonnen. Afgelopen jaar ging de zege met 100-98 naar het Nederlands team.

In beide duels leverden de Orange Lions bovendien de Meest Waardevolle Speler. In 2015 was dat Jeroen van der List met 19 punten en 8 rebounds. Vorig jaar ging de eer met 25 punten en 10 rebounds naar Worthy de Jong. Van der List speelt inmiddels in Japan, De Jong in Frankrijk.

De wedstrijd op 19 februari in Leiden begint om 17.10 uur, de warming-up om 16.40 uur. Het Gala zelf gaat al om 14.30 uur van start. Een uur eerder opent de Vijf Meihal haar poorten voor het publiek. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de Orange Lions en de DBL All*Stars vinden de traditionele, omlijstende onderdelen plaats.

Kaarten voor het Ziggo Sport DBL All*Star Gala zijn hier te koop.