Nieuwsbericht

ZZ Leiden richt vizier op competitie

3 februari 2017

Nu het bekeravontuur voorbij is, kan Zorg en Zekerheid Leiden zich volledig gaan concentreren op de competitie. De Leidse ploeg, momenteel nummer drie in de Dutch Basketball League, zet de jacht in op de tweede plaats. Te beginnen zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen BSW uit Weert.

Dit weekend is voor Zorg en Zekerheid Leiden best belangrijk. Niet dat de wedstrijd tegen BSW nu een topper genoemd mag worden, maar het gaat er meer om wat er zondag in het Noorden gebeurt. Als Donar in MartiniPlaza van New Heroes Basketball wint, dan is het gat tussen Zorg en Zekerheid Leiden en de nummer vier in de competitie – New Heroes Basketbal en Forward Lease Rotterdam of Apollo Amsterdam – gegroeid tot acht punten. Om dat in tien wedstrijden nog kwijt te raken, is niet echt denkbaar. De strijd om de tweede plaats met Landstede Basketbal, dat twee punten voorsprong heeft op Zorg en Zekerheid Leiden, wordt dus nog zeer spannend.

Bovenstaand relaas gaat alleen op als Zorg en Zekerheid Leiden ook daadwerkelijk van BSW wint. De ploeg van Kasper Averink, die tot en met vorig seizoen de Leidse kleuren verdedigde, heeft op dit moment pas één wedstrijd gewonnen, namelijk één keer in eigen huis tegen Apollo Amsterdam. Vorige week kon bijna een tweede overwinning worden bijgeschreven, maar Forward Lease Rotterdam ontsnapte in de laatste seconden aan een nederlaag.

Ook in andere wedstrijden deed BSW tot in de laatste minuten mee. De Limburgers mogen dan laatste staan, deze wedstrijd is nog niet zo maar gewonnen. Sinds december beschikt BSW ook over een Amerikaan. Deze Aleek Pauline, een spelverdeler, raakte in een bekerwedstrijd op 30 december geblesseerd en speelde pas vorige week voor het eerst in de competitie mee. Het is zijn taak om de Weerter formatie wat balvaster te maken. Bovendien kan Jeroen van Vugt zich dan wat meer bezig gaan houden met het schieten van driepunters in plaats van het opdribbelen van de bal.

Averink heeft ook met de nodige blessures te kampen gehad. Van de zeventien competitieduels moest hij er al zes aan zich voorbij laten gaan. Toch zijn ze in Weert blij met Averink, die gemiddeld goed is voor 12.7 punten per wedstrijd en daarmee tweede scorer van de ploeg is. Na een langdurige revalidatie kunnen de Limburgers sinds kort weer beschikken over de geroutineerde Joost Padberg.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden is het vooral de vraag hoe de ploeg de twee nederlagen in drie dagen tijd tegen Donar verwerkt. Zeker in de wedstrijd van donderdag smeet de Leidse ploeg met krachten. Het is altijd goed om een ploeg hard te zien werken, alleen bleef de winst nog uit. Als Zorg en Zekerheid Leiden dezelfde intensiteit tegen BSW weet op te brengen, dan moeten de twee punten in eigen huis worden gehouden.

Het wordt een drukke avond, want diverse groepen maken van de gelegenheid gebruik om deze wedstrijd te bezoeken. Er wordt immers spektakel verwacht. Wil je ook bij dit duel aanwezig zijn, schaf dan snel hier je kaartje aan. Het duel begint om 20.00 uur.