Nieuwsbericht

Steun je ploeg ook in moeilijke tijden

2 februari 2017

Zorg en Zekerheid Leiden treedt vanavond aan voor de tweede wedstrijd van de kwartfinale van het bekertoernooi. In de wetenschap dat het met 32 punten verschil van Donar moet winnen om nog door te stoten naar de halve finale.

Dat lijkt een utopie, zeker gezien de vorm waarin Donar verkeert. Er zijn tot nu toe vier duels tegen Donar gespeeld en die zijn allemaal verloren gegaan. Toch is er een overduidelijk verschil tussen spelen in Groningen en in Leiden. De (enige) thuiswedstrijd ging in de slotseconde verloren. Met slechts één punt verschil: 67-68. Zorg en Zekerheid Leiden speelde een goede pot, maar wist de winst net niet over de streep te trekken. Een heel verschil met het eerste competitieduel waarin de Leidse ploeg in Groningen een stevig pak slaag kreeg.

Ondanks de nederlagen tegen Donar draait Zorg en Zekerheid Leiden een degelijk seizoen. De ploeg is in een felle strijd om de tweede plaats verwikkeld met Landstede Basketbal. Het gat bedraagt slechts twee punten. Donar staat onaantastbaar bovenaan, terwijl de marge tussen Zorg en Zekerheid Leiden en de nummer vier, New Heroes Basketball, inmiddels zes punten bedraagt. En die marge kan dit weekend zelfs oplopen naar acht punten, aangezien de Bossche formatie op bezoek gaat bij Donar.

De spelers van Zorg en Zekerheid Leiden balen ook van de nederlaag van afgelopen dinsdag. Ze zijn dan ook van plan om vanavond flink van zich af te bijten en er een wedstrijd van willen maken. Donar zal zeker niet achterover gaan leunen, gaf coach Erik Braal al te kennen. Hij sprak van een valkuil en verwees nog maar eens naar de 73-43 nederlaag van vorig seizoen tijdens de play-offs.

Als je een echte supporter van Zorg en Zekerheid Leiden bent, kom je vanavond toch naar de Vijf Meihal. Het zal zeer waarschijnlijk niet helpen om de Leidse ploeg naar de volgende ronde te helpen, maar het kan wel helpen om de Leidse jongens extra te motiveren om er een goede wedstrijd van te maken. Bovendien verdient het team nu een steuntje in de rug. En dat kan er weer toe bijdragen dat Zorg en Zekerheid Leiden met een goed gevoel, wetend dat de ploeg altijd gesteund wordt, aan de laatste elf wedstrijden van de competitie gaat beginnen. Als jij een echte supporter bent, dan schaf je hier je kaartje aan en ben jij er vanavond ook bij. Laat zien dat jij, ook als de ploeg het moeilijk heeft, achter het team blijft staan.