Nieuwsbericht

Sterk vierde kwart U20

10 december 2007

Afgelopen zaterdag trad het U20-team van ZZ Leiden aan tegen een compleet Den Helder Seals. In een gelijkopgaande wedstrijd trok ZZ Leiden, mede door een uitstekend vierde kwart, aan het langste eind: 60-53.
Ondanks de stand op de ranglijst is Den Helder een tegenstander om rekening mee te houden, zeker als die ploeg in een volledige samenstelling kunnen aantreden. Dat bleek ook weer zaterdag in de Vijf Meihal. ZZ Leiden speelde in de eerste helft niet zijn beste basketbal, maar kon door goed verdedigend en reboundend werk een voorsprong opbouwen in het eerste kwart. Deze werd in het tweede kwart uitgebouwd naar een maximale voorsprong van zeven punten. Den Helder is een ploeg die erg goed kan rennen en snel kan scoren en mede daardoor kwamen de Noord-Hollanders al snel terug in de wedstrijd en namen zelfs een voorsprong van twee punten mee de rust in.
 
In de tweede helft kon geen van beide ploegen echt loskomen. ZZ Leiden miste in deze fase echter wel een aantal 'makkelijke' inleggertjes, vooral van de inside-spelers. Den Helder ging het vierde kwart in met een voorsprong van vier punten en dat werden er al snel zes. Geen onoverkomelijke achterstand, maar met een score van 50-44 is zo'n voorsprong redelijk groot. Deze score betekende echter ook de laatste van Den Helder voor de vijf minuten die zouden volgen. Dankzij een sterk verdedigend optreden kon Den Helder in de rest van het laatste kwart slechts drie punten scoren. De achterstand van zes punten werd omgezet in een voorsprong van zeven met nog minder dan twee minuten te spelen. ZZ Leiden
speelde de wedstrijd beheerst uit en kon opgelucht ademhalen.
 
Topscorers: Joey Schelvis 25, Joshua Dussel 13, Youri van der Linden 9, Ruben Kooy 6.