Nieuwsbericht

Het verre reizen gaat weer beginnen

25 januari 2017

Wie Zorg en Zekerheid Leiden de komende dagen wil volgen, krijgt te maken met verre reizen. Donderdagavond (26 januari) treedt de Leidse formatie in Friesland aan. En dan begint volgende week een loeizwaar schema met een uitwedstrijd voor de beker tegen Donar.

Eigenlijk kun je spreken van stilte voor de storm, want midweeks wordt het tweeluik voor de beker afgewerkt. Op dinsdag 31 januari in Groningen, twee dagen later komt Donar naar Leiden. En weer twee dagen later volgt er nog een competitiewedstrijd in Leiden tegen BSW Weert. Voorwaar een lekker druk schema. Feit is dat Zorg en Zekerheid Leiden na donderdagavond het vizier al op Donar kan richten.

Maar first things first, en dan is dus de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden. Beide ploegen hebben dit seizoen al twee keer tegenover elkaar gestaan. In beide gevallen ging de winst naar de ploeg van Paul Vervaeck, maar echt gemakkelijk ging dat allemaal niet. Op 18 oktober werd het in het Kalverdijkje 60-62. Tegen het einde van het derde kwart was het 38-50 voor Zorg en Zekerheid Leiden en leek niets een eenvoudige overwinning in de weg te staan. Totdat Aris aan een run begon en opeens met 55-54 voor kwam te staan. In de laatste wedstrijd van Cashmere Wright perste de Leidse formatie er nog een eindsprintje uit en dat was genoeg.

In Leiden ging het op 1 december toch iets gemakkelijker. Bij rust stonden beide ploegen nog naast elkaar, maar in het derde en vierde kwart nam Zorg en Zekerheid Leiden enigszins afstand. In de eerste thuiswedstrijd van Jonathan Michael Lee liep het verschil op tot elf punten, in de laatste minuut was de marge nog maar zes punten: 68-62. Dat bleek uiteindelijk voldoende voor een 72-65 overwinning.

Aris Leeuwarden moet het stellen zonder Craig Osaikhwuwuomwan. Vorige week donderdag ontbrak ook Patrick Frimpong. Daarmee waren de Friezen qua lengte beperkt. Het gevaar zal vooral komen van de guards (Jordan Gregory en George Marshall) en onder de borden van Meshack Lufille.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden ontbreken zo goed als zeker Rens Butter, Jan Driessen en Siem Willems. Met het oog op de drukke week is de kans aanwezig dat sommige spelers, indien mogelijk, wat meer rust toebedeeld krijgen.

Het duel begint om 20.00 uur en is live te volgen via Podium TV.