Nieuwsbericht

De klassieker in de Vijf Meihal

17 januari 2017

Tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Donar bestaat natuurlijk een enorme rivaliteit, maar de enige echte klassieker zijn toch de wedstrijden tussen Zorg en Zekerheid Leiden en New Heroes Basketball Den Bosch. Komende zaterdag komen de Bosschenaren weer naar Leiden.

Er gebeurt dit seizoen weer het nodige in Den Bosch. Dat begon al met de komst van de nieuwe eigenaren Bob van Oosterhout en Jos Frederiks en daarna de instroom van drie Amerikanen in de personen van Antwan Scott, Charles Mitchell en Justin Watts. De slechte start van het seizoen, met vijf nederlagen op rij, werd snel weggewerkt.

In de winterperiode werden vervolgens Steve McWhorter en Marcel Aarts vastgelegd. McWhorter, vorig seizoen nog Landstede Basketbal, moet de nieuwe pointguard worden, Aarts keert vanuit België terug om de langdurig geblesseerde Frerik Adriaans te vervangen. Aarts had nog verplichtingen in België, maar zal zaterdag tegen Zorg en Zekerheid Leiden zijn rentree in de Bossche formatie maken.

Afgelopen maandag echter werd bekendgemaakt dat Scott – de topscorer en nummer twee bij de assists in de Dutch Basketball League – en New Heroes per direct uit elkaar zijn gegaan. Men had het plan om Scott als shooting guard te gebruiken, maar daar had de Amerikaan geen zin en dat was einde verhaal. Of McWhorter overigens al mag aantreden, is op moment van schrijven nog niet bekend.

Datzelfde geldt eigenlijk voor Justin Watts, die met een blessure kampt en in het nieuwe jaar nog niet in actie is gekomen. Wie zeker niet kan spelen, is Kees Akerboom. De Bossche forward liep afgelopen zaterdag in het duel tegen Forward Lease Rotterdam een diskwalificerende fout op. Dat betekent automatisch een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd en die is zaterdag.

Ook bij Zorg en Zekerheid Leiden zijn er de nodige pijntjes. Jan Driessen (enkel), Rens Butter (knie), Jessey Voorn (voet) en Mohamed Kherrazi (rug) zitten in de lappenmand. Het is dus nog even afwachten wie er namens Zorg en Zekerheid Leiden zaterdag kunnen spelen. Wie dat wel doet, en ook nog eens voor het eerst, is Leigh Enobakhare. De Belgische Nigeriaan heeft sinds zijn komst in Leiden drie uitwedstrijden gespeeld. Zaterdag is zijn eerste kennismaking met het Leidse publiek. Een mooi gegeven om hem een hartelijk welkom te heten.

Voor de stand is het overigens ook een belangrijke wedstrijd. New Heroes Basketball is Zorg en Zekerheid Leiden tot op twee punten genaderd. Een Leidse overwinning maakt het gat weer wat groter en betekent meteen een 2-1 voorsprong in onderling resultaat. Hoewel de tweede competitiehelft pas net is begonnen, kunnen dit soort wedstrijden van groot belang zijn voor de paring in de play-offs.

Wie zeker zal winnen, is Jonathan Michael Lee. De Amerikaanse spelverdeler maakte op 26 november zijn debuut voor Zorg en Zekerheid Leiden; in een uitwedstrijd tegen New Heroes Basketball. Ondanks zijn 17 punten moest de Leidse ploeg in de slotfase alsnog een nederlaag slikken.

Zorg dat je er zaterdag bij bent om het gehavende team te steunen en Enobakhare te laten zien hoe fanatiek je achter het team staat. De kaartverkoop gaat voorspoedig, dus schaf snel hier een kaart aan nu het nog kan. Dit soort wedstrijden mag je gewoonweg niet missen!