Nieuwsbericht

Bekeren in Landsmeer

9 januari 2017

Zorg en Zekerheid Leiden begint woensdag 11 januari aan een nieuw bekeravontuur. In de vierde ronde – de ronde waar de eredivisieploegen instromen – gaat de Leidse formatie op bezoek bij Landslake Lions, de nummer twee van de promotiedivisie. Het duel in Landsmeer begint om 20.00 uur.

Landslake Lions, waar de immer fanatieke Laki Lakner aan het roer staat, is een mix tussen jonge spelers en een aantal ervaren mannen. Drie spelers hebben tot voor kort nog in de eredivisie gespeeld: center Berend Weijs (altijd goed voor de nodige shotblocks), forward Harvey van Stein en shooting guard Jos van der Laan.

Daarnaast beschikt de Landsmeerse formatie ook nog over de 2.11 meter lange Matthias Runs. In 2014 werd de toen vrijwel onbekende center door Toon van Helfteren opgeroepen voor het Nederlands team. In drie interlands wist hij geen score te noteren. Andere spelers die in de gaten moeten worden gehouden, zijn de forwards Ahmad Haj Ishaq, Michael Sjenko Osepa en de guards Michael Madanly en Nino Gorissen.

Begin december slaagde Landslake Lions erin om na verlenging in Katwijk van Solar systemen-Grasshoppers te winnen: 80-90. In september kwam het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden net te kort: 63-69. Na twee nederlagen in de eerste drie wedstrijden (Lokomotief en Black Eagles) heeft de ploeg uit Landsmeer inmiddels een winning streak opgebouwd van acht wedstrijden.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden is het zaak om als team nog nader tot elkaar te komen. Leigh Enobakhare is immers pas een week bij de ploeg. Een extra wedstrijd kan daarom geen kwaad. Mohamed Kherrazi viel in Zwolle uit met een rugblessure. Het is de vraag of de forward tijdig hersteld is om woensdag mee te doen of dat hij gespaard wordt met het oog op de uitwedstrijd tegen Donar van aankomende zaterdag. Voor de rest lijkt de Leidse selectie fit.