Nieuwsbericht

ZZ Leiden hervat met topper

4 januari 2017

Zorg en Zekerheid Leiden hervat komende zondag (8 januari) de competitie. En bepaald niet met de minste tegenstander. Leigh Enobakhare gaat met zijn nieuwe teamgenoten op bezoek bij Landstede Basketbal, de ploeg die de tweede plaats deelt met Zorg en Zekerheid Leiden.

In de voorbereiding op dit seizoen kwamen beide ploegen elkaar al twee keer tegen, waarbij beide formaties één keer de winst grepen. Belangrijker was natuurlijk de winst van Zorg en Zekerheid Leiden op 12 november (78-69). In dit eerste treffen voor de competitie waren beide ploegen nog niet op volle oorlogssterkte. Bij Landstede Basketbal ontbrak het geblesseerde trio Mike Schilder, Freek Vos en Olaf Schaftenaar. Schilder speelde voor het laatst een wedstrijd op 29 oktober.

Bij de Leidse formatie was Jonathan Michael Lee pas net gecontracteerd, maar nog niet in het land en ook nog niet speelgerechtigd. Eind december trok Zorg en Zekerheid Leiden Leigh Enobakhare nog aan voor de strijd onder de borden. De man met immens lange armen maakt op de training een goede indruk. Ook Floris Versteeg was op die zaterdagavond in november nog niet inzetbaar.

Zorg en Zekerheid Leiden leverde destijds een van zijn beste wedstrijden van het seizoen af. In het laatste kwart sloeg de Leidse ploeg toe door van 60-58 uit te lopen naar 78-69. Met 20 punten en 11 rebounds ging Daviyon Draper zijn ploeg voor. Bij Landstede Basketbal werd J.T. Yoho uit het spel gehaald en kwam de scorende inbreng vooral van de twee sterke Amerikanen J.T. Tiller (21 punten) en Clayton Vette (22 punten). Zorg en Zekerheid Leiden sprong ook beduidend zuiniger met bal om: slechts elf keer balverlies. Landstede Basketbal gooide bal maar liefst twintig keer weg.

Tijdens de Leidse training deed Rens Butter nog niet mee met de contact drills. Siem Willems houdt zich vooralsnog bezig met zijn revalidatie en traint daarom aangepast onder begeleiding van fysiotherapeut Arjen van de Paverd.

De strijd om de tweede plaats barst zondagmiddag om 14.00 uur los. In een eerder bericht op deze site is al ingegaan op de kaartverkoop voor Leidse fans die de reis naar Zwolle willen maken.