Nieuwsbericht

ZZ Leiden wil rekening vereffenen

14 december 2016

Zorg en Zekerheid Leiden heeft nog een appeltje te schillen met Apollo Amsterdam. Op 5 november ging de Leidse formatie in Amsterdam na verlenging onderuit: 88-86. Een extra reden om er zaterdagavond in de Vijf Meihal eens flink tegenaan te gaan.

Apollo Amsterdam draait een opmerkelijk seizoen. Na een overwinning tegen Landstede Basketbal volgden nederlagen tegen BSW Weert, Forward Lease Rotterdam en Donar. Dat laatste kan, want Donar is momenteel de sterkste ploeg van Nederland. Afgelopen zaterdag zorgde Apollo Amsterdam weer voor een daverende stunt door voor de tweede keer dit seizoen New Heroes Basketball terug te wijzen. In een bijzonder sterk tweede kwart (32-8) legden de Amsterdammers de basis voor de 87-80 zege. Daarmee sloeg Apollo Amsterdam de aanval van New Heroes Basketball op de vierde plaats af.

Zorg en Zekerheid Leiden kan zelf goede zaken doen met een overwinning. Het gat met de vierde plaats wordt daarmee vergroot tot zes punten. Bovendien bestaat de kans dat Donar zaterdagavond in Groningen wint van Landstede Basketbal. Dat zou betekenen dat Zorg en Zekerheid Leiden als nummer twee in de Dutch Basketball League de competitiepauze in kan gaan.

Het is al weer even geleden dat de Amsterdammers met de volle winst uit de Vijf Meihal vertrokken. De laatste keer dat dit gebeurde, was op 3 april 2010. Het werd toen 67-69. Sindsdien zijn de elf wedstrijden in Leiden allemaal in winst omgezet door Zorg en Zekerheid Leiden.

Na de spannende en spectaculaire wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Donar zijn de verwachtingen hoog gespannen. Trekt Zorg en Zekerheid Leiden de ingezette opgaande lijn door en wijst de Leidse ploeg Apollo Amsterdam zaterdag terug? De wedstrijd van afgelopen zaterdag heeft de supporters duidelijk niet onberoerd gelaten. Ook voor deze laatste thuiswedstrijd van de jaargang 2016 gaat het weer erg hard met de verkoop van kaartjes. Zorg dat je erbij bent en schaf hier je kaartje aan. Nog een reden om te gaan: in januari speelt Zorg en Zekerheid Leiden maar één keer thuis, dus als je nu niet komt, duurt het wel erg lang voor je de mannen weer in de Vijf Meihal ziet ballen. De wedstrijd zaterdag begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur.