Nieuwsbericht

ZZ Leiden bekert in januari

12 december 2016

In de vierde ronde van het Nederlandse bekertoernooi stromen de ploegen uit de Dutch Basketball League in. Zorg en Zekerheid Leiden was voor de beker gekoppeld aan Landslake Lions. Dit duel staat gepland voor 11 januari in Landsmeer, aanvang 20.00 uur.

Met slechts twee nederlagen in tien wedstrijden neemt Landslake Lions de tweede plaats in de promotiedivisie in, twee punten achter koploper Solar systemen-Grasshoppers. In september wist de ploeg uit Landsmeer nog van het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden te winnen. In Sporthal Houtkwartier werd het 63-69 voor de bezoekers.

Het team van Laki Lakner telt drie oud-eredivisiespelers in Harvey van Stein, Berend Weijs en Jos van der Laan. Een opvallende naam in de ploeg is Matthias Runs. Enkele jaren geleden maakte deze 2.11 meter lange center zijn opwachting in het Nederlands team. De ploeg uit Landsmeer is overigens de enige ploeg in de promotiedivisie van Solar systemen-Grasshoppers heeft gewonnen. In Katwijk werd het enkele weken geleden nog 80-90.

Mocht Zorg en Zekerheid Leiden dit duel winnen, dan plaatst de ploeg zich voor de kwartfinale. Daarin is Donar dan de volgende bekertegenstander. In de kwartfinale vindt er zowel een thuis- als een uitwedstrijd plaats.