Nieuwsbericht

Net niet voor ZZ Leiden 2

8 december 2007

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden kon vrijdag tegen MyGuide Amsterdam 2 geen revanche nemen voor de nederlaag van de hoofmacht een avond eerder. In Amsterdam werd het 59-55 voor de thuisploeg.

ZZ Leiden 2, dat zonder de geblesseerden Bern Persoon en Frank Schaftenaar aantrad en in Bram Sieben ook een niet 100 procent fitte speler had, begon goed aan de wedstrijd. Richard Hageman dunkte de Leidse ploeg op 0-2 en de aanval daarop knalde Jerome Hoste een driepunter binnen. Maar de Amsterdamse formatie, die een groot aantal spelers met eredivisie-ervaring konden opstellen, kwam natuurlijk terug in de wedstrijd. Bij 14-13 in de negende minuut sloeg de thuisploeg een gaatje naar 22-14. Zes punten op rij van Kevin Tjin-a-Koeng (foto) bracht Leiden weer in de buurt: 22-19.

Zo'n verschil had er halverwege ook kunnen staan, maar in plaats van de laatste aanval goed uit te spelen en in elk geval een schot te nemen, werd er balverlies geleden. De Amsterdammers waren er als de kippen bij en scoorden nog net voor de zoemer 28-20.  
Na de pauze schommelde het gaatje steeds rond de vijf punten. MyGuide sloot het derde kwart echter beter af en zorgde voor negen punten verschil: 45-36. In de derde minuut van het laatste kwart stond het zelfs 52-38, maar daarna kwam Leiden, net als een week eerder tegen Akrides, sterk terug. Via driepunters van Bob de Graaf en Joey Schelvis werd het weer 52-49 met nog drie minuten te gaan. Na twee benutte vrije worpen van Aron Royé werd het in de laatste minuut nog 56-54. Nadat beide teams een vrije worp hadden benut, moest Leiden snel aan de noodrem trekken, want er waren nog maar 18 seconden te spelen. De benodigde fout bleef veel te lang uit, zodat Pascal Balm met nog vier seconden te gaan via twee rake vrije worpen een einde maakte aan de Leidse terugkeer: 59-55.

Vrije worpen vormden in deze wedstrijd wel een probleem voor beide teams. Leiden kwam in het vierde kwart tot 5 uit 14, Amsterdam deed het een rake treffer beter. 'Ik weet dat wij wel beter vrije worpen schieten dan afgelopen vrijdag', gaf coach Martin Hoekstra aan. 'Vorige week waren we nog goed voor 17 uit 20. Aan de andere kant heb ik geen idee of dit dan trendmatig was voor Amsterdam. Met een tikkie meer geluk, en dan doel ik op een bal die vanuit een scrimmage tussen twee spelers opeens in de handen van een Amsterdamse speler vrij onder de ring valt, hadden we hier kunnen winnen. En dan zie je dat we dus ook van de nummer twee van de competitie kunnen winnen. De beleving in het team wordt beter en de zege van vorige week heeft sommige spelers weer wat zelfvertrouwen gegeven.'

Scores: Kevin Tjin-a-Koeng 12, Bart Constandse 9, Joey Schelvis 8, Richard Hageman 6 (13 rebounds), Aron Royé 4, Bob de Graaf 4, Maarten Uylenbroek 3, Jerome Hoste 3, Paul van der Meer 3, Wouter Breel 2 en Nils Wytzes 1.