Nieuwsbericht

ZZ Leiden naar Weert

2 december 2016

Voor Zorg en Zekerheid Leiden staat er, twee dagen na de thuiszege tegen Aris Leeuwarden, een verre reis voor de boeg. Zorg en Zekerheid Leiden mag het in Weert opnemen tegen hekkensluiter BSW. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

De uitwedstrijd in Weert is al weer de laatste uitwedstrijd van de jaargang 2016. Althans, voor de competitie, want het is goed mogelijk dat er nog net voor de jaarwisseling een bekerwedstrijd wordt ingelast tegen Landslake Lions uit Landsmeer.

Uitwedstrijden zijn dit seizoen niet de makkelijkste duels voor Zorg en Zekerheid Leiden. Het eerste duel on the road werd vrij gemakkelijk gewonnen, maar uit in Leeuwarden tegen Aris was een narrow escape, terwijl er in Groningen, Den Bosch en Amsterdam verloren werd. De laatste nederlaag in Weert is overigens al meer dan drie jaar geleden. Op 19 maart waren de Limburgers met 84-73 te sterk voor Zorg en Zekerheid Leiden. Sindsdien is er al weer acht keer op rij in Weert gewonnen van BSW.

Hoewel BSW de rij in de Dutch Basketball League sluit met slechts één overwinning, mag Zorg en Zekerheid Leiden de zaak zeker niet onderschatten. In de thuiswedstrijd van 15 oktober ging het voor de Leidse formatie niet van een leien dakje. Rond de pauze verkleinde BSW een achterstand van 14 punten (32-18) via een 0-12 run tot twee punten. Het lukte Zorg en Zekerheid Leiden niet om de ploeg van Kasper Averink, die vier jaar de kleuren van de Leidse eredivisionist verdedigde, in een vroegtijdig stadium opzij te zetten. Het duurde pas tot het vierde kwart waar Zorg en Zekerheid Leiden de basis legde voor een 64-53 overwinning.

Voor de Leidse ploeg, die wederom in een leerperiode zit met de nieuwe spelverdeler Jonathan Michael Lee, is dit een uitstekende gelegenheid om de belangrijkste spelers van de ploeg op één lijn te krijgen. Zeker met het oog op de twee laatste duels van 2016, namelijk thuiswedstrijden tegen Donar (10 december) en Apollo Amsterdam (17 december).