Nieuwsbericht

Geef Lee donderdag een warm welkom

28 november 2016

Zorg en Zekerheid Leiden neemt het donderdagavond in de Vijf Meihal op tegen Aris Leeuwarden. Jonathan Michael Lee liet zich afgelopen zaterdag in Den Bosch al van zijn goede kant zien. De wedstrijd tegen Aris Leeuwarden wordt zijn eerste thuiswedstrijd en daar kijkt de Amerikaan nu al naar uit.

Vorig jaar debuteerde Cashmere Wright in een uitwedstrijd in Den Bosch met klinkende cijfers. Jonathan Michael Lee volgde afgelopen zaterdag zijn voorbeeld. Zorg en Zekerheid Leiden pakte weliswaar de overwinning niet, maar Jon Lee gaf wel meteen zijn visitekaartje af, vooral in de tweede helft. Uiteindelijk kwam Lee uit op 17 punten, 6 rebounds, 5 steals en 4 assists. Van alle kanten wordt nu al uitgekeken naar de wedstrijd van komende donderdag, want dan heeft de nieuwe Amerikaanse spelverdeler weer wat meer trainingen met zijn nieuwe ploeg achter de rug.

Eerder dit seizoen had Zorg en Zekerheid Leiden het lastig met Aris Leeuwarden. In Friesland won de Leidse formatie met 60-62. De Leidse formatie nam al vroeg een voorsprong, maar zag Aris vijf minuten voor tijd opeens aan de leiding gaan. In de laatste vijf minuten voorkwam Zorg en Zekerheid een verrassende nederlaag. Thomas Koenis zette een double double neer met 17 punten en 14 rebounds, terwijl Jessey Voorn ook nog 16 punten noteerde.

Jordan Gregory, een van de Amerikaanse guards van Aris Leeuwarden, neemt momenteel de derde plaats op de topscorerslijst in met gemiddeld 17.1 punten. Tegen de Leidse ploeg was de makkelijk schietende Gregory destijds goed voor 19 punten. Craig Osaikhwuwuomwan pakte in dat duel 17 rebounds. De 2.11 meter lange speler is momenteel de beste rebounder van de Dutch Basketball League, met gemiddeld 12.8 stuks.

Inmiddels heeft Zorg en Zekerheid Leiden in eigen huis tegen Aris Leeuwarden een aardige winning streak opgebouwd van zeventien overwinningen. De laatste keer dat de Friezen met twee punten in de tas aan de terugreis naar Leeuwarden konden beginnen, dateert van 14 november 2009. Het werd toen 96-99 in de Vijf Meihal. In de laatste twee seizoenen was 84 punten de laagste Leidse score van de vier thuiswedstrijden.

Normaal gesproken is dit een wedstrijd die je eigenlijk niet mag missen. Met een beetje geluk krijgt de Leidse jeugd ook wat speelminuten. Maar nu het de eerste thuiswedstrijd van Jonathan Michael Lee betreft, is dat een reden te meer om een kaartje aan te schaffen. Ga snel hierheen en zorg dat je er donderdag bij bent om onze nieuwe guard een warm welkom te geven.