Nieuwsbericht

Dat gaat naar Den Bosch toe…

23 november 2016

Op 22 oktober was Zorg en Zekerheid Leiden in eigen huis met 66-56 te sterk voor toen nog Shooters Den Bosch. Komende zaterdag ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw, dit keer in de Bossche Maaspoort. Sinds die tijd is er heel wat veranderd. Het duel begint om 20.00 uur.

In die wedstrijd in oktober bleef Cashmere Wright voor het eerst langs de kant. Zorg en Zekerheid Leiden legde in het derde kwart, dat met 18-5 werd gewonnen, de basis voor de overwinning. Jessey Voorn was topschutter met 19 punten. Ook Thomas Koenis (14) en Daviyon Draper (12) noteerden dubbele cijfers. Net als Wright miste ook Rens Butter dat duel.

Ter versterking van de spelverdelerspositie is Jonathan Michael Lee naar Leiden gehaald. Of de 1.88 meter lange guard zaterdag al inzetbaar is, is op dit moment nog niet bekend. Er wordt nog steeds gewacht op zijn tewerkstellingsvergunning, maar we hebben nog een paar dagen.

Feit is wel dat Zorg en Zekerheid Leiden momenteel goed draait. Na een zwakke vertoning in Groningen toonde de ploeg al tekenen van herstel in Amsterdam, al ging dat duel na verlenging toch nog verloren. In een zeer sterke wedstrijd werd vervolgens Landstede Basketbal verslagen, waarna Forward Lease Rotterdam eigenlijk geen partij was voor de Leidse ploeg, die momenteel weer op de tweede plaats in de Dutch Basketball League staat.

In Den Bosch is er ook het nodige veranderd. De naam Shooters verdween en werd vervangen door de naam van de nieuwe sponsor: New Heroes Basketball. De club werd daarvoor al eigendom van Bob van Oosterhout en Jos Frederiks. Dat betekende ook de komst van drie Amerikanen. Antwan Scott was destijds al in Den Bosch, maar wachtte nog op toestemming om te mogen spelen. In vier wedstrijden tot nu toe is de 1.85 meter lange guard goed voor gemiddeld 21.5 punten, 4.8 rebounds, 2.8 steals en 3.0 assists.

Scott kreeg bijna twee weken geleden gezelschap van Justin Watts, die ooit voor North Carolina uitkwam. In twee wedstrijden tekende de 1.96 meter lange guard/forward voor gemiddeld 8.5 punten, 4.5 rebounds en 4.0 steals. Wie zaterdag in elk geval debuteert, is de derde Amerikaan in Bossche dienst, namelijk de 2.03 meter lange en 122 kilo zware Charles Mitchell. Hij moet de Bossche luchtmacht gaan ondersteunen.

In Leiden ontbrak ook nog Kees Akerboom. Aak junior sukkelde met een kuitblessure, maar heeft zijn basketbalveters al weer twee wedstrijden mogen strikken. Met 9 punten in twee wedstrijden is Akerboom nog niet op zijn niveau aanbeland, maar een wedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden kan hem zeker extra motiveren.

Het duel is overigens hier live te volgen.