Nieuwsbericht

Start van het tweede kwart

16 november 2016

Bijna alle ploegen in de Dutch Basketball League hebben nu een kwart van de competitie afgewerkt. Voor Zorg en Zekerheid Leiden begint het tweede deel van het seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam (aanvang 20.00 uur).

In de eerste wedstrijd van het seizoen had Zorg en Zekerheid Leiden eigenlijk weinig te duchten van de Rotterdammers. De formatie van Paul Vervaeck vloog uit de startblokken en nam binnen drie minuten tijd een 0-13 voorsprong. Die klap kwam Forward Lease Rotterdam, dat donderdagavond nog aantreedt tegen Apollo Amsterdam, niet meer te boven. Het is dat de Maasstedelingen het laatste kwart met 18-9 wonnen, want anders was de nederlaag zeker ruimer uitgevallen dan 54-74.

Het was een wedstrijd waarin Floris Versteeg het op z’n heupen had. De forward kwam tot 21 punten en 8 rebounds. Cashmere Wright (13), Thomas Koenis (12), Jessey Voorn (10) en Mohamed Kherrazi (10) kwamen ook in de dubbele cijfers. Aan Rotterdamse zijde slaagde alleen de Amerikaan Anthlon Bell erin om zijn puntentotaal in twee cijfers (12) uit te drukken.

Ten opzichte van dat duel is er bij beide ploegen wat gewijzigd. Zoals bekend heeft Zorg en Zekerheid Leiden met pijn in het hart afscheid moeten nemen van de geblesseerde Cashmere Wright. Zijn vervanger, Jonathan Lee, is al in het land. Er wordt alles in het werk gezet om de nieuwe Amerikaan al speelgerechtigd te krijgen voor het duel tegen Forward Lease Rotterdam. Of dat gaat lukken, is de vraag.

Bij de Rotterdammers is ook een en ander veranderd. Meteen na de nederlaag tegen Zorg en Zekerheid Leiden werd de zwaar tegenvallende Amerikaan Peter Alexis bedankt en werd Robert Krabbendam opnieuw in de armen gesloten. Tegen de Leidse formatie bleef de geblesseerde La’Shard Anderson aan de kant. Inmiddels heeft de Amerikaan al weer de nodige minuten gemaakt.

Op papier is Forward Lease Rotterdam een tegenstander die je niet mag onderschatten. Als Zorg en Zekerheid Leiden dezelfde intensiteit aan de dag legt als in het duel tegen Landstede Basketbal, dan moet de ploeg in staat zijn om twee punten bij te schrijven. Tegen de Zwolse formatie, die tot dan ongeslagen was, speelde Zorg en Zekerheid Leiden een puike pot. Daviyon Draper (20 punten, 11 rebounds) werd topschutter, maar nog vier andere spelers (Jessey Voorn, Thomas Koenis, Rogier Jansen en Mohamed Kherrazi) trokken geregeld aan de scorebel. Het is nu tijd om die lijn door te zetten.

Benieuwd of Zorg en Zekerheid Leiden dat gaat lukken? Koop dan hier je kaartje en zie met eigen ogen of de ploeg weer een stapje voorwaarts weet te zetten.