Nieuwsbericht

Topper in Groningen

27 oktober 2016

Na de klassieker tegen Shooters Den Bosch wacht zaterdag een andere rivaal. In Groningen neemt Zorg en Zekerheid Leiden het namelijk om 19.30 uur op tegen Donar, een van de drie tot nu toe ongeslagen ploegen.

Donar en Zorg en Zekerheid Leiden hebben de laatste jaren behoorlijk wat robbertjes met elkaar uitgevochten. Sinds het seizoen 2009/2010 hebben beide ploegen elkaar in de play-offs elk seizoen ontmoet, met uitzondering van het seizoen 2011/2012. De laatste drie seizoenen was Donar in de play-offs telkens te sterk voor Zorg en Zekerheid Leiden, ook al waren de verschillen klein.

Leidse overwinningen in Groningen zijn vrij zeldzaam. De laatste zege in MartiniPlaza dateert van 13 november 2014. Zorg en Zekerheid Leiden won dat treffen met 70-72. Geen gunstig voorteken voor de Leidse ploeg.

Donar heeft een sterk team verzameld, met nog steeds Lance Jeter als de absolute gangmaker. Drago Pasalic en Chase Fieler zijn nuttige spelers die in de Dutch Basketball League tot de betere spelers behoren. Daarnaast beschikt Donar ook nog over twee voormalige spelers van Zorg en Zekerheid Leiden, namelijk Sean Cunningham en de in Groningen teruggekeerde Arvin Slagter. Zoals bekend is Ross Bekkering er niet meer bij.

Net als Zorg en Zekerheid Leiden is Donar in de competitie nog ongeslagen. Shooters Den Bosch (52-73), BSW (68-82), Apollo Amsterdam (65-97) en Aris Leeuwarden (73-56) werden aan de zegekar gebonden. Afgelopen dinsdag boekte Donar een goede overwinning in de Europe Cup door Limburg United in Hasselt met 90-97 te verslaan. Deze zege zal het zelfvertrouwen van de spelers alleen maar hebben doen toenemen.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden zijn er toch wat zorgen. Mohamed Kherrazi (kuit), Jessey Voorn (rug) en Cashmere Wright (knie) kampen met blessures, terwijl Rens Butter pas net terug is van een knieblessure. Pas bij aanvang van het duel zal duidelijk worden welke spelers door de medische staf zijn klaargestoomd.

Wie de verre reis naar Groningen niet wil maken, kan hier de livestream bekijken.