Nieuwsbericht

We gaan weer los!

13 oktober 2016

Na de bijna traditionele seizoenopener in Rotterdam, staat zaterdag 15 oktober de eerste officiële thuiswedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden op de rol. Tegenstander is BSW, de nieuwe ploeg van oud-speler Kasper Averink.

Net als tegen Forward Lease Rotterdam heeft Zorg en Zekerheid Leiden tegen BSW ook al een aardige winning streak opgebouwd. De laatste nederlaag dateert van 19 maart 2013. In Weert werd het toen 84-73 voor de Limburgers. Sindsdien won Zorg en Zekerheid Leiden vijftien wedstrijden op rij, de laatste jaren vrijwel constant met ruime cijfers.

Toch doet BSW het tot nu toe verrassend goed. In Leeuwarden had Aris twee verlengingen nodig om de Limburgers eronder te houden. Dinsdagavond kwam Donar in Weert met de schrik vrij. Tot halverwege het derde kwart leek BSW op weg naar een stunt: 54-45. Daarna volgde een 0-26 run waarmee de Groningers orde op zaken stelden om uiteindelijk met 68-82 te winnen.

In beide wedstrijden kwam Averink tot 22 punten. Na 12 rebounds tegen Aris pakte hij er nu 8. Fraaie cijfers voor Averink. Overigens moesten de Limburgers het tegen Donar stellen zonder Jeroen van Vugt. De shooting guard is geblesseerd en het is maar de vraag of hij er zaterdag in Leiden al weer bij is.

Zorg en Zekerheid Leiden had in Rotterdam geen lastig avondje. Na een 13-0 run start in nog geen drie minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Pas in het vierde kwart deed Forward Lease Rotterdam nog iets terug om de schade tot twintig punten te beperken: 54-74. Paul Vervaeck maakte gebruik van alle twaalf spelers en zag Floris Versteeg uitpakken met 21 punten.

Voor de fans zijn er voldoende redenen om zaterdag naar de Vijf Meihal te komen. Natuurlijk om Zorg en Zekerheid Leiden aan te moedigen, maar daarnaast is het ook leuk om Averink een steuntje in de rug te geven. Bovendien is In The Paint uit. De seizoengids is dit eer dubbel dik omdat er ook wordt teruggekeken naar de eerste tien jaar van Zorg en Zekerheid Leiden. En In The Paint is zaterdag gratis verkrijgbaar. Dit bewaarnummer wil je, net als de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, toch niet missen. Koop hier je kaartje en zorg dat je erbij bent!