Nieuwsbericht

De competitie gaat beginnen

5 oktober 2016

Eindelijk gaat de competitie dan echt beginnen. Zorg en Zekerheid Leiden start zaterdagavond, net als vorig jaar, met een uitwedstrijd in Rotterdam. Tegenstander Forward Lease Rotterdam werd anderhalve week geleden in Leiden nog verslagen met 73-55.

De Rotterdamse formatie, die zich afgelopen seizoen als zesde en laatste ploeg voor de play-offs plaatste, heeft een lichte koerswijziging ingezet. De Rotterdammers zijn ambitieus en komen dit keer uit met drie Amerikanen. La’Shard Anderson kwam in januari terug bij de ploeg. Hij heeft nu gezelschap gekregen van Anthlon Bell en Peter Alexis.

Dit trio verzorgde in de oefenwedstrijd in het eerste kwart (22-17) alle punten voor Forward Lease Rotterdam. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat Anderson het vanwege een onwillige spier na zeven minuten wel voor gezien hield. Bell lijkt een echte aanwinst te zijn. De Amerikaanse guard was met 22 punten de enige speler in de dubbele cijfers.

Drie weken geleden won Forward Lease Rotterdam, dat net als bij Zorg en Zekerheid Leiden ook alle ruimte geeft aan jeugdige spelers, het eerste oefenduel nog met 73-70. De oefenwedstrijd in Leiden, waarbij Zorg en Zekerheid Leiden op Rogier Jansen na compleet was, werd tegen het einde van het tweede kwart beslist. Van 31-28 liep Zorg en Zekerheid Leiden in de laatste vier minuten voor rust uit naar 44-31. Vooral Mohamed Kherrazi en Rens Butter waren verantwoordelijk voor deze demarrage. De scores waren bij Zorg en Zekerheid Leiden bovendien goed verdeeld. Daviyon Draper was topschutter met 13 punten, Thomas Koenis kwam tot 12 punten en 10 rebounds, Cashmere Wright droeg 10 punten bij. Butter en Kherrazi tekenden voor 8 punten, waarbij Kherrazi ook nog eens 12 rebounds pakte. Illustratief voor de uitstekende verdeling waren ook nog eens de 7 punten van Leratho Biekman en Jessey Voorn.

Overigens speelde Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen zondag ook nog een sterke wedstrijd tegen Landstede Basketbal. Ook nu weer een leuke scoreverdeling: Wright 19 punten, Jansen 14, Draper 14, Koenis 14 (en 10 rebounds), Kherrazi 8 en Voorn 7. Het lijkt tot nu toe alsof het niet van één of twee personen moet komen, maar dat er als team gespeeld en gescoord wordt.

Vorig seizoen was Zorg en Zekerheid Leiden in Rotterdam twee keer te sterk voor de Maasstedelingen. In de openingswedstrijd van de competitie werd het 60-79, later in het seizoen 63-75. Het feit dat de Leidse ploeg twee punten uit Rotterdam mee terug naar Leiden neemt, is niet nieuw. De laatste keer dat de Rotterdammers in eigen huis van Zorg en Zekerheid Leiden wist te winnen, is al meer dan zeven jaar geleden. Op 21 maart 2009 werd het in de Maasstad 77-51. Sindsdien heeft de Leidse ploeg niet meer verloren van de Rotterdamse formatie, noch in Rotterdam noch in Leiden. De winning streak, waarbij zowel uit- als thuiswedstrijden worden geteld, staat inmiddels op 28 zeges. Een mooie opdracht voor de mannen van Paul Vervaeck om de teller op 29 te zetten.

Het treffen in Rotterdam begint om 20.00 uur.