Nieuwsbericht

Generale repetitie ZZ Leiden

30 september 2016

Op zaterdag 8 oktober begint de reguliere competitie voor Zorg en Zekerheid Leiden. Komende zondag – 2 oktober – speelt de formatie van Paul Vervaeck de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het seizoen. Landstede Basketbal fungeert in de Vijf Meihal (aanvang 19.30 uur) als opponent.

Landstede Basketbal eindigde vorig seizoen gedeeld eerste met Zorg en Zekerheid Leiden, maar had het onderling resultaat in haar voordeel. Landstede Basketbal, dat toen nog Jessey Voorn in de gelederen had, haalde de finale, waarin het verder kansloos was tegen Donar.

Voor Herman van den Belt wordt het bouwen aan vrijwel volledig vernieuwde ploeg. Tyson Hinz, Grant Gibbs, Steve McWhorter, Torben Tönjann, Jessey Voorn, Ricardo Glenn, Craig Osaikhwuwuomwan, Kenrick Zondervan en Ewoud Kloos zijn vertrokken of gestopt.

Negen spelers exit, acht nieuwe spelers hebben zich gemeld. Oudgediende J.T. Tiller keert na een jaar afwezigheid terug in Zwolle. Vanuit de Dutch Basketball League kwamen Nigel van Oostrum (Aris Leeuwarden) en Mike Schilder (Den Bosch) naar Zwolle toe. Nick Oudendag gaat het weer eens proberen op het hoogste niveau. Daarnaast maken drie nieuwe Amerikanen hun opwachting in de stad van de blauwvingers: Keegan Hyland, J.T. Yoho en Clayton Vette. Last but not least lijfde Landstede Basketbal ook nog Olaf Schaftenaar in, nadat zijn contract met een Spaanse club in de prullenbak belandde.

In de voorbereiding kwamen beide ploegen elkaar al een keer tegen. In Meppel was Landstede Basketbal met 88-66 te sterk voor de verre van complete Leidse ploeg. In die wedstrijd om de David Cup moest Paul Vervaeck het stellen zonder Thomas Koenis, Jessey Voorn, Mohamed Kherrazi en Daviyon Draper. Al moet er meteen bij gezegd worden dat Landstede nog zonder Tiller en Schaftenaar aantrad.

Veel volgers zien in Landstede Basketbal een kandidaat voor een plek in de top-3. Na de oefenwinst tegen Forward Lease Rotterdam (het werd afgelopen woensdag 73-55 voor Zorg en Zekerheid Leiden) treedt de Leidse formatie dus opnieuw aan tegen een ploeg uit de Dutch Basketball League. Een prima graadmeter om eens te kijken hoe Zorg en Zekerheid Leiden zich nu verhoudt tot de betere ploegen uit de vaderlandse competitie.

Neem even een break van de festiviteiten rond 3 oktober en kom topbasketbal kijken. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want de toegang tot de generale repetitie is gratis.