Nieuwsbericht

‘Billy komt voor Jessey’

25 september 2016

Bij veel kinderen stond het al in de agenda, dik onderstreept. Zondag 24 september Open Dag van Zorg en Zekerheid Leiden. Om kwart voor één stond er voor de Vijf Meihal al een lange rij van kinderen. Zij kwamen vooral om hun helden voor dit seizoen te ontmoeten. Of voor de Kids Clinic.

Langzaam stroomden de tribune vol. Speaker Martin Hooymans liet de kinderen wat dichter bij elkaar gaan zitten. De spelers van de selectie lieten even op zich wachten, maar toen Rogier Jansen als eerste om het hoekje de zaal in keek, werd hij al luid bejubeld.

Nadat alle spelers binnen waren, begon het voorstellen en het ‘vragenuurtje’. Aan de nieuwe coach Paul Vervaeck werd gevraagd welke speler nu de beste was. “Ik vind ze allemaal even goed”, antwoordde Vervaeck tactisch.
Nadat alle vragen gesteld werden en de spelers en coaches – en ook Tee – plaats hadden genomen achter de tafels, kon iedereen langslopen om alle handtekeningen te vergaren of om even met hun persoonlijke held op de foto te gaan. “Ik kom voor Jessey (Voorn)”, gaf Billy te kennen. De jonge Jasmijn, amper twee turven hoog, is helemaal fan van Mohamed Kherrazi. “Hij is de beste.”

Paul Vervaeck verzorgde de opening van de Kids Clinic die verder geleid werd door Rinus van Haaster. Op alle zes stations waren spelers van het eerste aanwezig om de enthousiaste jeugd fundamentals bij te brengen. Vervaeck liep rond, vooral op zoek naar nieuw jeugdig talent. En dat liep er zeker rond.

Daviyon Draper, de nieuwe Amerikaan bij Zorg en Zekerheid Leiden, genoot ervan. “Het is toch fantastisch om met deze kinderen te mogen werken. Dit vind ik hartstikke leuk om te doen.” Zelf is Draper al weer een paar stapjes verder met acclimatiseren aan Leiden en het basketbal in Nederland. “Het is wennen. Er wordt anders gespeeld dan in Amerika, maar ik begin me steeds meer thuis te voelen in het veld.” Buiten het veld ook. Het is dan ook prettig voor Draper dat veel mensen de Engelse taal enigszins machtig zijn.

Nadat de spelers aan hun wedstrijdvoorbereiding waren begonnen, verzorgde Hooymans nog een clinic. De kinderen moesten vragen beantwoorden en konden steeds kiezen uit twee opties. Uiteindelijk bleven er twee winnaars over. Samen met de twee laatste verliezers kregen zij allemaal een vaantje van Zorg en Zekerheid Leiden.

Na een dansje met Tee en de jongste kinderen kwam het sluitstuk voor de jeugd, namelijk hotdogs en ijs (blauw met wit). Natuurlijk was de Open Dag nog niet voorbij. De jeugd bleef wachten op de wedstrijd tussen hun helden van Zorg en Zekerheid Leiden die het opnamen tegen Belfius Mons-Hainaut uit België.