Nieuwsbericht

Draper heeft er zin in

13 september 2016

Na een voorspoedige vlucht is vanochtend de tweede Amerikaan van Zorg en Zekerheid Leiden in Nederland gearriveerd. Teammanager Gerry van der Vliet was op Schiphol aanwezig om Daviyon Draper op te vangen. De Amerikaan traint vanavond al mee.

De 2.01 meter lange Draper verkeert in goede vorm. Het liefst zou hij meteen al een bal willen pakken, maar hij moet nog een paar uur geduld hebben. Vanavond mag hij al meetrainen met de selectie van coach Paul Vervaeck.

Moet er dan niets geregeld worden met het UWV en de IND, vraag je je af. Dat is al lang en breed gebeurd. De werk- en verblijfsvergunning is door de IND afgegeven, zodat Draper meteen mag gaan trainen en zaterdag ook al zijn eerste minuten gaat maken als Zorg en Zekerheid Leiden in Willebroek tegen Kangoeroes Basket Willebroek aantreedt. Een dag later speelt het team iets dichter bij huis, want dan wordt er in Rotterdam tegen Forward Lease geoefend.

“Ik heb er zin in”, stelt de 22-jarige forward. “Verder kijk ik uit naar mijn eerste ontmoeting met de fans van Zorg en Zekerheid Leiden.”