Nieuwsbericht

ZZ Leiden geeft jeugd een kans

6 september 2016

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball geeft dit seizoen de jeugd nadrukkelijk een kans. Naast de al acht bekende contractspelers krijgen vijf jonge talenten de gelegenheid om een seizoen lang mee te draaien en zich in de kijker te spelen. Onder de vijf spelers bevinden zich drie jeugdinternationals.

Siem Willems maakte afgelopen seizoen al zijn debuut voor Zorg en Zekerheid Leiden. De 1.98 meter lange guard/forward kreeg in elf officiële wedstrijden speeltijd toebedeeld. De 21-jarige Willems kijkt met veel genoegen terug op een thuiswedstrijd tegen Weert toen hij vooral verdedigend indruk maakte met zijn sterke spel tegen Thomas Dreesen.

Leratho Biekman nam afgelopen seizoen ook al veelvuldig plaats op de bank. De 2.03 meter lange center kwam in twee officiële wedstrijden in actie. De 20-jarige Biekman baarde vooral in de Dutch Talent League opzien met zijn vele rebounds, vooral in aanvallend opzicht.

Rens Butter was afgelopen seizoen de startende spelverdeler van het Nederlands Team U20 dat aan het EK meedeed. De 20-jarige Butter is de enige jeugdspeler die vorig seizoen nog niet voor Zorg en Zekerheid Leiden speelde. Hij is afkomstig van Lokomotief. De 1.90 meter lange guard is de zoon van oud-eredivisiespeler Hugo Butter.

De 18-jarige Marijn Ververs heeft heel zijn basketballeven al voor BS Leiden gespeeld. Tijdens de voorbereiding kreeg de startende guard van het Nederlands Team U18, dat ook aan het EK meedeed, al een paar minuten speeltijd in de hoofdmacht. De 1.90 meter lange Ververs was afgelopen seizoen ook de startende spelverdeler in het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden.

Net als Ververs maakte de 16-jarige Calvin Poulina deel uit van het Nederlands Team U18. De 2.00 meter lange forward trainde afgelopen seizoen al mee met de hoofdmacht en kreeg in één wedstrijd al speeltijd. Poulina is ook een product van de jeugdopleiding van de Leidse club.